Coronavirus B.1.1.529: Varianta care a Speriat Intreaga Planeta

Coronavirus B.1.1.529 Omicron

Coronavirus B.1.1.529 Omicron este o noua varianta care a speriat intreaga lume deja, iar asta pentru ca in baza informatiilor cunoscute in legatura cu ea, se pare ca ar fi mai contagioasa decat varianta Delta, dar mai important decat atat, ar avea multe mutatii despre care inca nu se stie daca i-ar permite sa faca vaccinurile inutile.

Coronavirus este un virus care a suferit deja o varietate de mutatii, insa vaccinurile dezvoltate pana in momentul de fata au fost confirmate ca fiind suficient de potente pentru a oferi protectie oamenilor, insa varianta B.1.1.529 a COVID este prezentata ca una care ar putea schimba totul.

Africa de Sud este tara din care varianta B.1.1.529 a Coronavirus a plecat, ea ajungand deja in Europa, fiind detectata chiar in ziua in care Comisia Europeana a propus oprirea zborurilor care vin din Africa de Sud, dar probabil ca este mult prea tarziu acum.

“Nu există cazuri detectate de această variantă în Marea Britanie în acest moment. Dar această nouă variantă prezintă o mare preocupare internațională. Suntem îngrijorați că această nouă variantă poate prezenta un risc substanțial pentru sănătatea publică.

Varianta are un număr neobișnuit de mare de mutații. Una dintre lecțiile acestei pandemii a fost că trebuie să ne mișcăm rapid și cât mai curând posibil. După cum au descris oamenii de știință, (aceasta este) cea mai semnificativă variantă pe care au întâlnit-o până în prezent în cercetările lor. au declarat expertii din Marea Britanie.”