DNSC: Imaginea Catena folosita intr-un Nou Atac Cibernetic

DNSC Imaginea Catena folosita Nou Atac Cibernetic

DNSC ne atentioneaza in legatura cu faptul ca imaginea binecunoscutului lant de farmacii Catena este folosit intr-un nou atac de tip phishing, astfel ca romanii pot fi pacaliti de atacatori multumita popularitatii pe care o are lantul in tara noastra.

DNSC explica mai jos cum se desfasoara aceasta campanie de tip phishing, iar din pacate foarte multe persoane pot fi pacalite din moment ce imaginea Catena este folosita, asa ca trebuie sa fiti foarte vigilenti la atacurile cibernetice de acest gen din mediul online.

“Pentru limba română, apăsați tasta 1! În aceste zile, circulă online o tentativă de #scam care utilizează imaginea farmaciei Catena.

Sub titlul ‘Sărbătoarea Crăciunului’ atacatorii prezintă potențialelor victime un chestionar pe care, dacă îl completează, pot câștiga un premiu de 2000 ron. Totul este evident o capcană întinsă de atacatori.

Primul semn clar că este vorba despre o capcană o reprezintă chiar textul, care este în limba engleză, deși se adresează clienților Catena.

Un al doilea semn evident este chiar adresa web pe care atacatorii ne invită să o accesăm, pentru a participa la acest fals concurs cu premii. De obicei atacatorii folosesc domenii ciudate, precum .top.

Ce alte indicii te-ar putea duce la concluzia că este o păcăleală? Spune-ne în comentarii!

Analizează cu atenție, înainte de a face click și păstrează-ți vigilența în mediul online! Nu furniza date sensibile înainte de a verifica site-ul pe care urmează să faci asta și evită promoțiile care par prea bune pentru a fi adevărate.”