DACIA Duster 3: Masura de CRIZA pentru Noile Modele de Masini

DACIA Duster 3 Masura CRIZA Noile Modele Masini

DACIA Duster 3 este urmatorul model important de SUV la care DACIA lucreaza de ceva vreme si pe care producatorul roman vrea sa il dezvolte in totalitate in Romania, in baza unei decizii luate de catre Renault. Acest proces poate fi cu foarte mult diferit in comparatie cu ceea ce am vazut pentru alte modele de masini, iar asta pentru ca DACIA Duster 3 este dezvoltata intr-o perioada de criza pentru industria auto, una care va aduce modificari majore.

DACIA Duster 3 ar putea fi prima masina noua a celor de la DACIA care va beneficia de o schimbare in modul in care sunt ganditi semiconductorii, iar asta pentru ca actuala criza a chip-urilor a dat industria “peste cap”. Diversi producatori auto, mai mult ca sigur si cei de la Renault, se gandesc sa-si reconfigureze placile cu circuite intgrate care sunt folosite pentru masinile dezvoltate, iar asta ar putea aduce in DACIA Duster 3 o simplificare mare pentru felul in care e facuta.

DACIA Duster 3: Masura de CRIZA pentru Noile Modele de Masini

DACIA Duster 3 ar putea avea componente interne gandite in modul in care sunt gandite si chip-urile pentru telefoane, adica un singur chip care contine procesor, memorie RAM, placa grafica, si eventual modem GSM. Producatorii auto vor sa lucreze cu fabricantii de chip-uri pentru a dezvolta componente similare care sa includa mai multe chip-uri separate intr-unul singur pentru a fi mai usor de produs si in cantitati mai mari, iar DACIA Duster 3 ar putea beneficia de asta.

DACIA Duster 3 abia este in proces de dezvoltare, deci inca nu are livrarile afectate de ceea ce se intampla in industria chip-urilor, dar ar putea beneficia de pe urma acestei revolutii majore. Proiectarea de chip-uri noi de acest gen poate dura ani de zile, astfel ca pana cand DACIA Duster 3 va fi lansata, e posibil sa aiba computerul de bord, si alte dotari, facute in baza unor structuri interne mult mai simple, mai mult ca sigur si mai eficiente, ceva benefic pentru industria auto, dar si clienti.

DACIA Duster 3 este programata acum pentru lansare undeva in cursul anului 2023, dar in reprezentante masina noua ar trebui sa ajunga abia in cursul anului 2024, cel putin in baza inforamtiilor dezvaluite pana acum.