Eclipsa de Soare: LIVE, Vezi Transmisiunea Facuta de catre NASA

Eclipsa de soare a inceput si este transmisa live de catre NASA, multumita stream-ului de mai sus, astfel ca puteti vedea in timp real unul dintre cele mai importante feonmene care are loc in acest sfarsit de an pentru intreaga omenire. Cei de la NASA spun ca aceasta eclipsa de soare este filmata direct de pe ghetarul Union din Antarctica, iar conform estimarilor agentiei spatiale americane, intreagul fenomen ar trebi sa se termine undeva in jurul orei 10:37, ora Romaniei, deci il vedeti in plin efect.

Eclipsa de soare pe care o vedem astazi este una totala, iar asta pentru ca felul in care Pamantul se invarte in jurul stelei din sistemul solar ne aduce un asemenea fenomen spectaculos, care desigur ca nu se intampla decat foarte rar. NASA spune ca in functie de locatia in care se afla oamenii, eclipsa de soare poate fi una totala, sau partiala, astfel ca o vom percepe diferit in functie de pozitia noastra in emisfera nordica, sau sudica a Pamantului, dar stream-ul de mai sus transmite totul in timp real.

Eclipsa de Soare: LIVE, Vezi Transmisiunea Facuta de catre NASA

Eclipsa de soare are loc pentru ca luna se interpune intre Pamant si steaua din centrul sistemului solar, astfel ca aceasta din urma este ascunsa pentru o perioada scurta de timp, intregul fenomen durand doar 2 ore, dupa cum v-am spus si mai sus. Antarctica este singura locatie de pe planeta in care eclipsa de soare va fi una totala, in restul zonelor ea urmand a fi una partiala, dar chiar si asa, vor fi destule de vazut pentru cei care chiar sunt interesati sa urmareasca acest eveniment foarte important.

Eclipsa de soare este un fenomen spectaculos, insa daca acum va aflati intr-o zona in care ea poate fi urmarita fara restrictii, atunci ar fi bine sa folositi ochelari de protectie pentru ca privirea directa a soarelui va poate afecta, poate iremediabil, ochii. Exista ochelari speciali pe care ii puteti folosi pentru a urmari aceasta eclipsa de soare, iar asta pentru ca ochelarii de soare obisnuiti nu sunt capabili sa ofere protectia necesara pentru a preveni afectarea iremediabila a retinei unei persoane.

Eclipsa de soare este un fenomen foarte important care nu se intampla foarte des, astfel ca daca aveti ocazia de a o urmari, si aveti echipamentul necesar pentru a o face, atunci ar fi bine sa nu ratati aceasta ocazie speciala.