Raed Arafat: Anunt Privind Noi Restrictii Inainte de Sarbatori

Raed Arafat spune ca in momentul de fata nu exista vreo discutie cu privire la o posibila modificare a relaxarilor inainte de sarbatori, seful DSU afirmand ca inca nu se poate pune o asemenea problema, mai ales ca numarul zilnic de cazuri noi a fost intr-o continua scadere in ultimele saptamani.

Raed Arafat ofera si o explicatie cu privire la alegerea orei 22:00 pentru restrictiile privind functionarea magazinelor mari, si nu numai, spunand ca aceasta este o revenire partiala la normalitate, pentru ca ele oricum inchideau la aceasta ora, dar nu poate fi pusa in discutie o revenire totala la normalitate.

“La acest moment, nu există nicio discuție în acest sens. Ce a fost ieri stabilit prin hotărâre CNSU și a avut o dezbatere amplă, inclusiv la nivelul membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență, înainte să fie supus votului, toată lumea a văzut, toată lumea a discutat. Deci nu cred că se mai vine cu ceva, mai ales că astăzi hotărârea de guvern nu prezintă nicio modificare față de ce a fost stabilit ieri în hotărârea CNSU.

O să mă întrebați de ce e ora 23:00, și nu 24:00! Este exact asta! 22:00 este ora în care magazinele de regulă închid, mall-urile de regulă închid la ora 22:00 sau închideau, acum închideau mai devreme, acum revin la normal, la programul lor normal și bineînțeles, cum a zis și domnul ministru, este o balanță în final. Nu revenim la normalitatea totală. Există totuși și anumite măsuri de sănătate publică care rămân valabile. Deci, din acest punct de vedere s-a stabilit totuși creșterea programului, ridicarea restricțiilor în cursul nopții, dar anumite activități au fost extinse de la ora 21:00 la ora 22:00, în loc să fie 23:00, de exemplu.”