Gaura Neagra: Eruptia RECORD care i-a Uluit pe Oamenii de Stiinta

Gaura Neagra Eruptia RECORD care Uluit Oamenii Stiinta

Gaura neagra continua sa fue o sursa de uluire pentru oamenii de stiinta din intreaga lume, iar asta pentru ca acestia continua sa faca descoperiri cu adevarat impresionante in legatura cu ceea ce se ascunde in univers. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa observe o eruptie de dimensiuni record a celei mai apropiate gauri negre fata de Pamant care inca inghite diverse obiecte care se apropie de centrul sau, iar asa au reusit sa ne arate ceva ce nu am mai vazut.

Gaura neagra monitorizata de catre oamenii de stiinta a generat o eruptie record care pe cer s-ar fi intins pe lungimea a 16 luni pline, deci vorbim despre dimensiuni impresionante, chiar si pentru un asemenea obiect. Vorbim despre o gaura neagra supermasiva care a fost observata de catre oamenii de stiinta intr-un asemenea proces, iar eruptia a constant in plasma aruncata la 1 milion de kilometri distanta fata de centrul galaxiei Centaurus A, cea in care se afla ea.

Gaura Neagra: Eruptia RECORD care i-a Uluit pe Oamenii de Stiinta

Gaura neagra despre care vorbim acum se afla in centrul unei galaxii localizate la 12 milioane de ani lumina fata de Pamant, ea fiind a cincea cea mai luminoasa pe cer, cand este observata de pe planeta noastra. Gaura neagra are o masa echivalenta cu de 55 de milioane de ori cea a soarelui din sistemul solar, deci este uriasa din toate punctele de vedere, iar eruptia record pe care a generat-o are o explicatie cat se poate de clara in baza masei obiectului.

“Observațiile radio anterioare nu au putut face față luminozității extreme a jeturilor și detaliile zonei mai mari din jurul galaxiei au fost distorsionate, dar noua noastră imagine depășește aceste limitări. În acest model, norii de gaz rece se condensează în haloul galactic și plouă în regiunile centrale, alimentând gaura neagră supermasivă.”

Gaura neagra i-a surprins pe cercetatori cu capacitatea sa de a arunca plasma pe distante foarte mari in univers, insa cel mai probabil vorbim doar despre inceputul unor observati importante care sunt facute. Nu este exclus sa vedem altele chiar mai importante in perioada urmatoare din moment ce oamenii de stiinta incep sa se uite cu mai mare atentie in univers, iar numarul de gauri negre care exista le permite sa faca observatii de acest gen in mai multe locuri.

Gaura neagra care a stat la baza acestei descoperiri va fi cu siguranta monitorizata in continuare de catre oamenii de stiinta, iar asta pentru ca inca mai exista destule de vazut in ceea ce o priveste.