iPhone 14 ar putea fi Primul iPhone fara Cartela SIM Fizica

iPhone 14 Primul iPhone fara Cartela SIM Fizica

iPhone 14 ar putea fi primul iPhone care este lansat fara suport pentru cartela SIM fizica, o schimbare radicala pe care Apple deja o testeaza cu un prototip al viitoarei serii, marea regandire fiind prezentata initial ca posibila pentru iPhone 15, dar se pare ca ar trebui sa o vedem mai repede.

iPhone 14 fara cartela SIM fizica, avand doar suport pentru eSIM, ar fi o schimbare atat de radicala incat nu e exclus ca ea sa fie implementata initial doar in modelele Pro, in timp ce modelele ieftine ar ramane in continuare cu suport pentru tehnologiile vechi.

iPhone 14 ar putea fi chiar si mai subtire daca Apple ar decide sa elimine aceasta tehnologie, care ocupa destul loc in carcasa, dar e greu de spus daca modelul va fi pregatit pentru lansare chiar din toamna acestui an, mai ales ca de oferirea sa mai depind si alte lucruri.

iPhone 14 poate fi oferit fara suport pentru cartela SIM fizica doar daca vor exista si operatori de telefonie mobila, in toate tarile in care Apple vinde telefoane, care sa le permita clientilor sa le foloseasca retelele fara a introduce o bucata de plastic in telefon pentru a face acest lucru.

iPhone 14 ar fi usor de folosit in Romania in retelele Orange si Vodafone chiar si daca ar fi oferit exclusiv cu eSIM, insa in retelele Telekom si DIGI Mobil ar fi inutil in momentul de fata pentru ca ele nu ofera suport pentru aceasta tehnologie care in curand va fi oferita in toate telefoanele.