INSP: Evolutia Saptamanala a Cazurilor de COVID in Romania

INSP Evolutia Saptamanala a Cazurilor de COVID in Romania

INSP a publicat evolutia saptamanala a cazurilor de COVID in Romania pentru ultimele 7 zile, oferind si detalii cu privire la ceea ce s-a intamplat in materie de infectari pentru judetele din tara noastra, iar desigur ca Bucurestiul ramane ine primul loc.

Aproape 67.8% dintre persoanele infectate in ultima saptamana erau nevaccinate, iar dintre acestea, peste jumatate fie aveau doar o doza de vaccin, fie se afla la peste 6 luni de la completarea schemei de vaccinare, perioade in care infectarea este mult mai usoara.

“38.4% din cazuri înregistrate în București, Cluj, Timiș, Arad și Bihor. 67.8% din cazurile confirmate – înregistrate la nevaccinați, dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.

25.9% din totalul deceselor – înregistrate in Bihor, Cluj, Constanta, Dolj si Prahova. 88.9% din decesele înregistrate – la persoane nevaccinate. 85.9% din totalul deceselor – la persoane peste 60 ani. 54.5% din decese – la bărbați. 93.2% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociata.”