Romania: Cresterea Extrem de Ingrijoratoare a Infectarilor

Romania Cresterea Extrem Ingrijoratoare Infectarilor

Romania inregistreaza o crestere extrem de ingrijoratoare a infectarilor generate de catre COVID-19, iar asta pentru ca zilele acestea se observa, din pacate pentru noi, numere de cazuri noi care sunt duble, sau chiar mai mult decat duble fata de cele inregistrate cu doar o saptamana in urma in toata tara.

Romania a avut astazi 1668 de noi cazuri de COVID-19 la nivelul intregii tari, de peste 2 ori mai multe decat cele 717 raportate cu o saptamana in urma, iar aceasta este a treia zi in care numarul de cazuri de acum este dublu fata de cel inregistrat cu o saptamana in urma, cresterea fiind extrem de ingrijoratoare.

Romania nu ar fi, in mod teoretic, afectata inca de catre varianta Omicron a COVID-19, dar dupa felul in care creste numarul de cazuri noi, nu este exclus ca fix ea sa stea in spatele acestei probleme uriase, ceea ce desigur ca va pune probleme foarte mari pentru sistemul medical, si asa serios afectat de pandemie.

Romania inca are unele masuri de restrictie impuse, dar cu 22 de judete care au rate de incidenta in crestere, este de asteptat ca numarul localitatilor in care vor fi impuse restrictii sa creasca substantial in perioada urmatoare, mai ales daca numarul de cazuri noi se va dubla de la o saptamana la alta in toata tara.

Romania Cresterea Extrem Ingrijoratoare Infectarilor incidente

Romania are nevoie de mai multa atentie din partea oamenilor care trebuie sa se protejeze nu doar pe ei, ci si pe cei din jurul lor, iar asta pentru ca varianta Omicron se va raspandi extrem de rapid, iar ea s-ar putea dovedi a fi mult mai periculoasa decat pare la o prima vedere, confom raportarilor cele mai recente.