Richard Gasquet Testat Pozitiv pentru COVID-19 Inaintea Australian Open

Richard Gasquet Testat Pozitiv COVID-19 Australian Open

Jucatorul francez de tenis in varsta de 35 ani, Richard Gasquet, semifinalist la Wimblendon si numar 87 mondial in clasamentul ATP,  a fost testat pozitiv  pentru COVID-19, si a fost plasat in izolare timp de 7 zile la Melbourne ,acolo unde urma sa joace turneul.

Participarea  sa la Australian Open, care debuteaza la 17 ianuarie inca nu este pusa sub semnul intrebarii, chiar daca nu va putea face pregatirea la capaciate maxima.

Inceputul de an pare a fi complicat pentru jucatorul francez. Acesta se pregatea sa joace primul tur al turneului de la Melbourne cu Ilya Ivashka, insa a fost testat pozitiv, si plasat in izolare timp de 7 zile, conform protocolului sanitar in vigoare pentru jucatori.

Ajuns in Australia inca de pe data de 28 decembrie,acesta a fost testat initial negativ, inainte de a fi supus unui alt test obligatoriu la 5-7 zile de la sosire.

Salutare tuturor! Din pacate ,am fost testat pozitiv pentru Covid 19 in aceasta dimineata in Australia, fara simptome. a scris Gasquet pe Twitter.

Urmam protocolul si o sa mergem o saptamana la izolare. A treia oara in 2 ani.” a mai spus jucatorul francez. Totodata Gasquet le-a cerut fanilor sai sa-i dea cateva idei pentru filme de vizionat pe Netflix atat timp cat este blocat la hotel. In acelasi timp alte vedete ale tenisului mondial sunt liberi sa se deplaseze prin Melbourne si Sydney, lucrul care e posibil sa se schimbe odata ce multi jucatori incep sa devina pozitivi

Desi vaccinat, dar si trecut prin boala in martie anul trecut acesta a contactat virusul. Atunci el a facut parte dintr-un lot de mai multi francezi contaminati, impreuna cu Benoit Pairre,si fortat sa petreaca inchis la hotel o saptamana, in timpul US Open2020.

Nu se stie deocamdata daca Richard Gasquet este infectat cu varianta Omicron, sau Delta, a COVID-19, dar probabil ca vom afla si acest lucru in urmatoarele zile.