WhatsApp: Functia IMPORTANTA in iPhone si Android, Trebuie sa o Activezi

WhatsApp backup criptat

WhatsApp a lansat pe final de 2021 o functie extrem de importanta pentru iPhone si Android, iar daca folosesti oricare dintre cele doua tipuri de telefoane, trebuie sa o activezi si sa o folosesti imediat in dispozitivele tale.

Mai exact vorbim despre functia care ne permite sa criptam in totalitate backup-urile pe care le facem in telefoane pentru conversatii, ele fiind incarcate automat in iCloud si Google Drive de catre WhatsApp.

WhatsApp a implementat aceasta noua functionalitate ca o masura de siguranta suplimentara menita sa ne ofere posibilitatea de a ne bucura de siguranta crescuta cand vine vorba despre protejarea conversatiilor noastre.

Dupa cum prea bine stiti unii dintre voi, backup-urile criptate incarcate in cadrul iCLoud si Google Drive nu vor putea fi accesate de catre absolut nimeni care nu cunoaste parola pentru accesarea lor, ceea ce ne va tine informatiile in deplina siguranta.

Desi WhatsApp cripteaza datele in timp ce le transfera intre servere si telefoane, astfel incat oricare dintre mesajele noastre sa ramana protejate, pana la final de 2021 nu oferea protectie pentru backup-urile pe care noi le incarcam in iCloud si Google Drive.

Asta s-a schimbat multumita acestei functii pe care trebuie sa o activati chiar acum deoarece ea va poate asigura de faptul ca atunci cand conversatiile sunt salvate in cloud, doar noi le vom putea accesa, chiar daca avem conturile sparte de catre cineva. Intr-o era in care se pune tot mai mult accent pe protejarea datelor personale, functia care este acum disponibila este una dintre cele mai importante care a fost oferita pana in momentul de fata de catre platforma.

WhatsApp backup criptat iphone android

Pentru a activa aceasta functie trebuie sa deschideti aplicatia WhatsApp, apoi sa mergeti in meniul de setari, in cel pentru conversatii, si acolo veti gasi un alt submeniu care ne permite sa activam criptarea backup-urilor, dar setand si o parola pentru ele.

Setarea unei parole complexe poate face diferenta dintre a avea informatiile din aceste backup-uri accesate de catre cineva, sau nu, asa ca alegeti cu mare atentie parola si fiti siguri ca nu o uitati pentru ca va fi imposibila accesarea informatiilor mai apoi.