DIGI RCS & RDS: Anuntul OFICIAL, Schimbarea Majora la Inceputul 2022

DIGI RCS & RDS Anuntul OFICIAL Schimbarea Majora Inceputul 2022

DIGI RCS & RDS a publicat chiar din primele zile ale anului 2022 un anunt oficial extrem de important care confirma o schimbare majora pentru grupul de telecomunicatii din Romania, iar asta pentru ca a vandut o divizie straina. Cei de la DIGI RCS & RDS s-au inteles la final de 2021 pentru vanzarea subsidiarei locale catre 4iG din Ungaria, dupa ce acolo le-a fost refuzata licenta pentru a furniza servicii 5G, astfel ca s-a luat decizia de a renunta la acea divizie telecom.

DIGI RCS & RDS s-a inteles cu 4iG sa-si vanda subsitiara locala la pretul de 625 de milioane de euro, o suma considerabila care va ajunga compania romaneasca sa faca investitii majore in viitor. DIGI RCS & RDS a fondat in 1998 subsidiara pe care a vandut-o acum catre 4iG, transformand-o intr-unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii din tara, ceva ce desigur ca nu a fost usor de realizat, iar de a aici vine si suma mare de vanzare.

DIGI RCS & RDS: Anuntul OFICIAL, Schimbarea Majora la Inceputul 2022

DIGI RCS & RDS nu a avut viata usoara cu autoritatile de telecomunicatii din Ungaria, astfel ca a decis intr-un final sa iasa de pe piata in loc sa continue fara a putea furniza servicii 5G, de ultima generatie. In 2020 subsidiara din Ungaria a celor de la DIGI avea venituri de 200 de milioane de euro, cu milioane de unitati generatoare de venituri, deci vorbim despre o companie sanatoasa care genera si bani buni pentru compania mama din Romania.

DIGI RCS & RDS si-a vandut subsidiara catre un grup care a fost fondat cu vreo 2 ani inaintea subsidiarei sale, deci are o vasta experienta in a oferi servicii de telecomunicatii pentru clientii locali. In aceasta idee, clientii care vor ajunge la 4iG ar trebui sa beneficieze de servicii de calitate de la aceasta companie, asa cum erau obisnuiti si pana la vanzare, dar ramane de vazut in ce masura preturile serviciilor vor ramane aceleasi, sau vor fi modificate in vreun fel.

DIGI RCS & RDS inca mai activeaza in Italia si Spania, acolo unde se bucura de succes destul de mare, iar asta pentru ca are foarte multi abonati care genereaza venituri pe masura asteptarilor.