BRD Romania: Cererea OFICIALA, ce Trebuie sa Stie Clientii la Debutul 2022

BRD Romania Cererea OFICIALA Trebuie Stie Clientii Debutul

BRD Romania incepe anul 2022 cu o cerere oficiala foarte importanta care vizeaza clientii sai din toata tara, ea fiind publicata pentru toti cei care ii folosesc serviciile, si vorbim despre o masura pe care nimeni nu ar trebui sa o treaca cu vederea prea usor in aceasta perioada.

BRD Romania le readuce in atentie clientilor din tara problemele generate de catre atacurile de tip phishing si le pune in vedere faptul ca ar fi bine sa asculte despre o serie de recomandari pe care le-a publicat in cadrul website-ului sau.

Prima dintre ele are in vedere faptul ca trebuie sa fim extrem de atenti si sa nu ne lasam pacaliti de mesajele care ne recomanda sa instalam software malitios in calculatoarele, sau telefoanele noastre, deoarece datele ne pot fi furate foarte usor asa.

Mesajele de acest gen vin in cele mai multe cazuri si cu cereri de a furniza informatii personale, inclusiv numarul cardului, coduri de activare pentru aplicatii, codul PIN al cardului, si nu doar atat.

Separat de acestea, banca ne recomanda foarte ferm faptul ca nu trebuie sa-I furnizam cuiva copii ale documentelor noastre de identificare, buletin, pasaport, carnet de conducere, etc, daca nu stim cine este acea persoana, si pentru ce are nevoie de ele.

Sub nicio forma nu trebuie sa ii oferim cuiva informatii cu privire la datele de logare in cadrul platformelor de internet, ori mobile banking, ale serviciilor furnizate de catre banca, aceasta fiind o greseala care ne poate lasa fara bani.

O alta recomandare extrem de serioasa ne aduce in atentie faptul ca trebuie sa instalam aplicatiile bancii, pentru telefoane mobile, exclusiv prin intermediul magazinelor de aplicatii oficiale prin care se distribuie asemenea tipuri de software.

Instalarea acestor aplicatii din alte surse ne poate aduce in telefoane software malitios care le poate transmite hackerilor informatii confidentiale despre conturile noastre, iar asa hackerii pot obtine extrem de usor acces la banii pe care ii avem.

Aceste recomandari sunt facute pentru clienti in ideea de a ii ajuta sa se protejeze cat mai eficient impotriva oricarui tipuri de atacuri de tip phishing, dar desigur ca nu este simplu sa facem acest lucru, mai ales ca atacurile devin tot mai convingatoare.