AUDI: Decizia OFICIALA pentru Masini a Producatorului German

AUDI Decizia OFICIALA Masini Producatorului German

AUDI este unul dintre cei mai cunoscuti producatori germani de automobile, parte a grupului VAG si rival al BMW sau Mercedes Benz. Datorita faptului ca inmatricularea masinilor electrice in 2021 a avut o crestere semnificativa fata de ultimii cinci ani, multe companii auto din lume, inclusiv Audi, dar si alti producatori mai “experimentati”, intentioneaza sa treca la linii complet electrice de producere a automobilelor.  

AUDI America a dat lumii intregi marele anunt, prin CEO-ul Daniel Weissland, subsidiara din SUA anuntand ca intregul grup intentioneaza sa renunte complet la productia de automobile bazate pe motoare cu combustie interna pana in 2033, si sa faca trecerea la modele electrice. „Nu intentionem sa lansam nici un vehicul cu motor cu ardere interna dupa 2026. Si asta inseamna ca dupa 2033 vom fi complet electrici.” a declarat Weissland pentru presa din SUA.

AUDI se asteapta sa aiba ”cel mai mare portofoliu complet electric” dintre toti producatorii americani, odata cu lansarea Q4 si Q4 Sportback e-Tron. Planul companiei este ca incepand cu anul 2025 sa vanda mai multe masini electrice decat modele care au motoare bazate pe combustie interna, un obiectiv extrem de indraznet, dar realizabil pentru un grup atat de important.

„Vrem cu adevarat sa deschidem calea catre transformare, catre vehicule electrice. Si asta astept cu nerabdare. Clientii o doresc, se vede in  cererea de pe piata, si asta va reprezenta Audi in viitor”, a spus Weissland.

„Cred ca daca ne uitam la comparatia dintre vehiculele electrice si cele cu combustie interna, trebuie sa ne uitam la costurile de dezvoltare. Si da, este de asteptat ca in final costurile sa fie mai mici in comparatie cu vehiculele cu motor pe combustie interna. Imi place sa cred ca vom ajunge in punctul in care nu vom mai avea nevoie de benzinarii. Incarc acasa, asa cum fac cu telefonul mobil, si stiu ca fac ceva bun pentru mediu, salvand planeta noastra, viitorul copiilor si nepotilor nostri.”

Editor M.E.D.