Planeta Jupiter: Anuntul UIMITOR cu o Descoperire INCREDIBILA Dezvaluita

Planeta Jupiter Anuntul UIMITOR Descoperire INCREDIBILA Dezvaluita

Planeta Jupiter are dezvaluita o descoperire uluitoare facuta de catre NASA pentru intreaga omenire, iar asta deoarece folosind noul telescop Hubble, oamenii de stiinta ai agentiei spatiale americane au descoperit ceva impresionant.

Planeta Jupiter are, dupa cum prea bine stiti, o furtuna uriasa care este vizibila in mai toate pozele care au fost publicate pana acum in legatura cu ea, aceasta facand planeta foarte usor de recunoscut de catre oricine.

Planeta Jupiter trece totusi in ultimul secol si jumatate prin transformari vizibile, astfel ca acea furtuna uriasa care a facut planeta usor de recunoscut, si-a redus substantial dimensiunile, conform masuratorilor facute de catre oamenii de stiinta ai NASA. Conform acestora, furtuna uriasa de pe planeta Jupiter, care inca este mai mare decat Pamantul, are totusi un diametru care reprezinta doar o treime din cel pe care-l avea la masuratorile de acum 150 de ani.

Planeta Jupiter continua sa inregistreze scaderia le diametrului furtunii uriase care exista in atmosfera sa, dar interesant este ca desi diametrul sau scade, ea creste in inaltime, ceea ce oamenii de stiinta inca nu prea pot explica.

Planeta Jupiter Anuntul UIMITOR Descoperire INCREDIBILA Dezvaluita hubble
FOTO: NASA, ESA, Hubble, OPAL Program, STScI;.

In ciuda acestui lucru, oamenii de stiinta ai NASA continua sa monitorizeze ceea ce se intampla acolo pentru a intelege mai clar cum anume este influentata aceasta furtuna de planeta, sau sistemul solar.

“Jupiter găzduiește unul dintre cele mai mari și mai lungi sisteme de furtună cunoscute, Marea Pată Roșie (GRS), vizibilă în stânga. GRS este atât de mare încât ar putea înghiți Pământul, deși s-a micșorat. Comparația cu notele istorice indică faptul că furtuna se întinde pe doar o treime din suprafața expusă pe care o avea acum 150 de ani. Programul NASA Outer Planets Atmospheres Legacy (OPAL) a monitorizat furtuna mai recent folosind telescopul spațial Hubble.”

Planeta Jupiter s-a facut remarcata multumita acestei furtuni uriase, iar daca este sa ne uitam la ceea ce a tot prezentat NASA de-a lungul anilor, este destul de clar faptul ca disparitia sa ar reprezenta o schimbare foarte importanta pentru atmosfera planetei. Desigur ca nimeni nu stie cat va dura pana cand se va intampla acest lucru, desi in baza a ceea ce s-a intampalt pana acum, in cateva decenii ea ar putea sa dispara in totalitate.

Planeta Jupiter ramane in atenta monitorizare a oamenilor de stiinta pentru a se descoperi si ce alte mari modificari mai exista pentru atmosfera corpului cosmic in momentul de fata, si ce fel de impact vor avea ele pentru viitor.