Valeriu Gheorghita: Vestea Alarmanta cu Riscul din Valul 5 si Responsabilitatea Romanilor

Valeriu Gheorghita Vestea Alarmanta Riscul Valul 5 Responsabilitatea Romanilor

Valeriu Gheorghita transmite o veste extrem de grava pentru valul 5 de infectari generate de catre Coronavirus, iar asta pentru ca ii atentioneaza pe romani in legatura cu un risc foarte serios si le spune ca sunt responsabili pentru copiii lor in aceasta perioada.

Valeriu Gheorghita ne atrage atentia cu privire la faptul ca in valul 5 de infectari cu varianta Omicron tinerii sunt cei care sunt infectari in numarul cel mai mare, iar parintii trebuie sa fie responsabili pentru copiii lor, si trebuie sa ii protejeze impotriva unei posibile infectari.

“Mesajul ramane acela ca un copil protejat este un copil ai caror apartinatori, si aici ma refer la parinti, bunici, si acele persoane cu care intra frecvent in contact, sa fie protejati prin vaccinare, in primul rand, si sa respecte la randul lor masurile de preventie asa cum sunt ele recomandate la acest moment.

Cred ca in situatia actuala trebuie sa facem toti un efort pentru copiii nostri, in sensul in care trebuie sa le dam posibilitatea sa mearga la scoala, dar aceasta responsabilitate nu o putem transfera pe seama copiilor, iar noi ca adulti trebuie sa fim responsabili, pentru ca rata de aparitie a cazurilor grave la copii este foarte mica, ei, in schimb, se infecteaza foarte usor.

Tinerii, in momentul de fata, au cea mai mare rata de pozitivare, cel putin pe datele prezentate de catre Centrul European de Combatere a Bolilor, cea mai mare crestere este la grupul de varsta de 15 – 24 ani, iar pe locul 3 este grupa de varsta de sub 15 ani, deci populatia tanara este in mod frecvent afectata in acest moment ca urmare a mobilitatii, si interactiunii crescute.

Aderenta tinerilor la masurile de preventie este mai scazuta, si din acest punct de vedere impactul intrafamilial ar putea sa fie pe cei mai vulnerabili, deci din perspectiva aceasta, copiii, mai ales cei sub 5 ani care sunt eligibili pentru vaccinare, trebuie sa fie protejati de apartinatori, de parinti, sau bunici.

Va reamintesc faptul ca in momentul de fata sunt active in platforma de vaccinare peste 200 de cabinete de vaccinare pediatrica, din care sunt 6 in Bucuresti, cate unul fiecare sector, 2 in Ilfov, si inca 21 inactive si care vor fi actualizate, si activate, in platforma in functie de adresabilitate si deciziile DSP-urilor.”