Android: ALERTA Privind un Pericol Extrem de Serios pentru Telefoane

Android ALERTA Privind Pericol Extrem Serios Telefoane

Android este in centrul unei alerte extrem de serioase care le aduce in atentie tuturor utilizatorilor de telefoane un pericol extrem de serios de care trebuie sa stie, dar si de care trebuie sa se fereasca.

Android este cel mai folosit sistem de operare din intreaga lume, miliarde de dispozitive avandu-l instalat, insa din pacate asta il face si o tinta extrem de mare pentru hackeri, iar direct din calculatoarele lor a venit un malware care este extrem de brutal in ceea ce face.

Android este tinta unui malware numit BRATA, acesta fiind gandit ca unul care fura datele bancare din telefoanele oamenilor, insa dupa ce face acest lucru sterge toate datele din dispozitivele victimelor. BRATA a inceput sa fie distribuit in Brazilia in 2019, insa acum a ajuns inclusiv in SUA, si Europa, iar utilizatorii de telefoane Android trebuie sa fie extrem de atenti pentru ca el poate sa transfere bani din conturile lor bancare fara ca oamenii sa stie ce se intampla.

Android este exploatat intr-un asemenea mod de catre acest malware incat dupa ce sunt transferati banii din conturile oamenilor, malware-ul sterge toate datele din telefon, stergandu-si astfel si urmele. Malware-ul vine cu un keylogger care inregistreaza toate apasarile pe tastatura virtuala pe care noi le facem, iar aceste informatii ajung la hackerii care l-au creat, ei folosindu-le pentru a ne fura banii, totul intamplandu-se de la distanta, cu ajutorul internetului.

“Se pare că [actorii amenințărilor] folosesc această funcție pentru a șterge orice urmă, imediat după o încercare neautorizată de transfer bancar. În acest fel, victima va pierde și mai mult timp înainte de a înțelege că a avut loc o acțiune rău intenționată.”

Android nu ii permite acestui malware sa faca orice vrea chiar fara vreo restrictie, astfel ca la instalarea aplicatiei care infecteaza telefoanele, el cere permisiuni de administrator pentru a face orice doreste.

In acel moment utilizatorii au posibilitatea de a-i bloca functionalitatea, dar majoritatea oamenilor sunt pacaliti sa-i acorde accesul de care are nevoie pentru a face orice doreste, iar din acel punct dispar si banii din conturile oamenilor, din pacate.

Android este gandit ca un sistem de operare sigur, dar asa cum v-am mai spus deja in cateva randuri, utilizatorii sunt veriga slaba care le permite programelor de acest gen sa ajunga sa ne fure si banii.