BMW: Decizia cu care si-a ULUIT o Buna parte dintre Clienti

BMW Decizia ULUIT Buna parte Clienti

BMW este una dintre cele mai cunoscute companii care produce automobile, modelele sale fiind unele dintre cele mai des intalnite inclusiv pe strazile din Romania, dar astazi vorbim despre viitorul automobilelor germane, nu despre trecut.

BMW se concentreaza acum pe autovehicule electroce si autonome, astfel ca pregateste un competitor mai serios pentru Tesla, din mai multe puncte de vedere. Recent au fost dezvaluite o serie de brevete ale companiei germane,  iar unul dintre ele prezinta lumii intregi un nou tip de volan, neobisnuit. 

BMW a inclus si o serie de materiale grafice prezentate in brevetul depus de compania germana pentru inregistrare ne arata o copie a volanului introdus de Tesla pentru modelul S Plaid, forma sa fiind considereate de catre unii ca perfecta pentru modelele autonome.

BMW Decizia ULUIT Buna parte Clienti volan concept

BMW a gandit totusi un volan mult mai complex decat cel al Tesla, iar asta pentru ca elementele laterale nu sunt fixe, ci mobile, deci in momentul in care volantul se roteste, partile sale laterale nu stau tocmai fixe. Pentru o masina autonoma, un asemenea volan ar fi, poate, ceva normal, iar asta pentru ca soferul nu ar fi nevoit sa-l manevreze prea mult, insa intr-o masina normala el ar fi greu de folosit.

Conform schitelor, inca nu se poate sti exact daca volanul tip ar putea face rotatia maxima, iar unul dintre materialele grafice din brevet arata ca rotirea ar putea fi limitata la doar doar 270 grade. Astfel BMW pare ca va dezvolta un sistem de directie care sa permita abordarea curbelor, sau a intoarcelor in zone cu spatiu redus, fara a roti volanul la fel de mult precum in cazul celor actuale.

BMW Decizia ULUIT Buna parte Clienti volan brevet

La nivel de concept, cei de la BMW par sa aiba un nou tip de volan care sa le ofere soferilor o experienta de condus care ar putea fi cu mult diferita fata de ceea ce au acum, mai ales daca masinile se vor putea conduce singure. Nu trebuie totusi uitat faptul ca BMW este un brand care produce masini sportive, iar felul in care e gandit acest volan nu permite conducerea masinii intr-un stil prea “sportiv”.

Editor M.E.D.