Ministrul Educatiei: Anuntul Important cu Decizia care se Aplica pentru Toate Scolile

Ministrul Educatiei Anuntul Important Decizia Aplica Toate Scolile

Ministrul Educatiei a facut un anunt foarte important cu o decizie de impact care se va aplica in toate scolile din Romania, si va afea efecte pentru milioane de elevi, iar asta pentru ca nu se va incheia campania de promovare a vaccinarii, ci va fi extinsa sa acopere copiii de 5 – 11 ani.

Ministrul Educatiei spune ca e posibil ca in scoli sa se organizeze dezbateri pentru ca parintii sa poata afla de la experti informatii relevante care sa ii ajute sa ia o decizie cu privire la vaccinarea copiilor mici, sau mari, totul putand fi pus in aplicare in perioada urmatoare.

“Probabil ca da, din perspectiva sigurantei sanitare, dar pe de alta parte ar fi existat multe neajunsuri. Cert este ca in momentul de fata nu avem. In 2015, cand am fost in guvern, nu am stiut ca vom avea nevoie de testare rapide (n. red. referitor la achiztiiile ONAC), sau RT-PCR, nici in 2016, sau 2017, 2018, deci vom sti care sunt produsele nesacare in functie de dinamica accentualan.

Noi am declarat tot impul disponibilitatea de sprijin pentru a facilita accesul informatiei in scoli si gradinite, am avut numeroase campanii, n-au fost atat de cunoscute, dar rezultatul e urmatorul, in invatamant avem cea mai mare categorie socio-profesionala vaccinata, mult peste 200.000 in valoare absoluta.

Procentual este dublul mediei nationale. In invatamant avem aproape 3000 de scoli si gradinite in care procentul de vaccinare este 100%. Aceste lucruri s-au intamplat prin responsabilitatea colegilor, dar si printr-o campanie, mai mult sau mai putin vizibila, pe care o vom continua. De la presedintele CNCAV sunt informatii ca exista aproape 4000 de inscrieri in platforma de vaccinare pentru copii de 5 – 11 ani.

In ultimele progresul pentru vaccinarea in randul copiilor a fost lent. Media vaccinarii in randul elevilor se pastreaza la 4000 pe saptamana, dar odata cu posibilitatea vaccinarii celor cu varste de 5 – 11 ani, vom vedea cum va evolua rata de vaccinare in randul elevilor. Intrebarile parintilor sunt cu atat mai firesti, cu cat varsta este mai mica, sunt de inteles.

Scolile au datoria sa facilitze accesul expertilor in intalniri online, de cele mai multe ori, pentru a avea grupuri de parinti si elevi care adreseaza intrebari privind vaccinarea, pentru a lua decizia corecta cu privire la vaccinarea copiilor de 5 – 11 ani.” a dezvaluit oficialul guvernamental.