Roger Federer: Anuntul privind REVENIREA Asteptata de Toti Fanii Tenisului

Roger Federer Anuntul REVENIREA Asteptata Toti Fanii Tenisului

Roger Federer, considerat cel mai bun jucator de tenis din istorie, si castigator a  20 de titluri de Grand Slam, incearca sa revina in circuitul tenisului profesionist,  chiar daca a implinit  40 de ani. El este jucatorul  de tenis care a stat pe primul loc in clasamentul ATP timp de 310 saptamani.

Roger Federer a suferit in ultimii doi ani, din cauza accidentarilor,  trei operatii la genunchi, ceea ce pentru un jucator de tenis inseamna o perioada foarte lunga de absenta din cauza refacerii necesare dupa operatie. Marele tenismen spera insa la o revenire in 2022, cu toate ca a ajuns la o varsta la care unii sportivi sunt retrasi de ceva vreme.

Roger Federer se afla la Dubai, conform presei din Elvetia, unde incearca sa se recupereze dupa ultima operatie. Acesta spera intr-o recuperare miraculoasa, astfel incat sa poata sa mai participe la unele turnee in 2022. Momentan elvetianul se afla pe locul 17 in clasamentul ATP, insa dupa terminarea Australian Open, Federer va cadea pana pe locul 30, cel mai proasta pozitie pe care a ocupat-o din 2001 pana in prezent.

Jucatorul de tenis din Elvetia pare ca isi doreste foarte mult  sa mai participe la inca un mare turneu in 2022 in aceasta vara. Turneul de la Wimblendon este favoritul elvetianului, acesta castigand pe iarba londoneza de 8 ori, ultima oara in 2017, cand l-a invins pe croatul Marin Cilic. Astfel a devenit jucatorul cu cele mai multe turnee castigate la Wimblendon.

Ultima pararitie pe terenul de tenis al lui Roger Federer a fost  la turneul de la Wimblendon,  atunci cand a fost invins in sferturile de finala de jucatorul ungar Hubert Hurkacz  cu scorul de 6-3, 7-6, 6-0, intr-un meci in care elvetianul a fost foarte afectat de catre o accidentare la genunchi.

Roger Federer afirma in 2021, intr-un interviu oferit unei televiziuni italiene, ca spera la o revenire 2022. „O sa-mi fie foarte greu ,dar a mai ramas foarte mult timp,poate mai este o sansa mica.Dar nu vreau sa imi crez prea multe asteptari, anul acesta(2021) am avut multe probleme cu genncghiul pe iarba.Cred ca voi avea cele mai clare idei in aprilie sau in mai si la acel moment va voi anunta.

Editor M.E.D.