DIGI RCS & RDS: Masura pentru MILIOANE de Clienti din Toata Romania

DIGI RCS & RDS Masura MILIOANE Clienti Toata Romania

DIGI RCS & RDS este cel mai mare grup romanesc de telecomunicatii din tara noastra, avand milioane, peste milioane, de clienti care platesc pentru serviciile sale in momentul de fata, si tuturor incearca sa le ofere servicii mai bune. In aceasta idee, cei de la DIGI RCS & RDS au decis sa continue si in 2022 procesul de modernizare a retelelor de telecomunicatii pe care le au in toata tara, exceptie facand cea 5G, care inca ramane fara actualizari de aproape 2 ani.

DIGI RCS & RDS a anuntat recent ca a facut imbunatatiri pentru toata infrastructura sa de telefonie mobila, exceptand-o pe cea 5G, fara a detalia clar ce anume s-a schimbat, dar ideea principala e ca investeste. DIGI RCS & RDS se lauda cu faptul ca ofera acoperire mai buna decat isi imaginaeza foarte multa lume, dar pentru a ajunge in acel punct a fost nevoita sa faca invstitii de sute, peste sute, de milioane de euro, ceva ce toata industria stie.

DIGI RCS & RDS: Masura pentru MILIOANE de Clienti din Toata Romania

DIGI RCS & RDS nu face investitii in reteaua 5G inca pentru ca nu s-a facut licitatia pentru frecventele 5G, chiar daca la finalul anului trecut a cumparat cateva blocuri de frecventa care vor fi folosite pentru aceasta retea. Licitatia pentru principalele blocuri de frecventa pentru retelele 5G e totusi in pregatire la ANCOM, iar DIGI RCS & RDS nu pare dornica sa faca vreo miscare inainte ca licitatia sa aiba loc, mai ales ca trebuie sa faca investitii mari, si sa evite echipamentele Huawei.

DIGI RCS & RDS are nevoie de o retea 5G nationala si performanta, iar asta pentru ca restul infrastructurii sale este deficitara pe partea de internet mobil, vitezele oferinte fiind cele mai mici din toata Romania. DIGI RCS & RDS a avut la un moment dat cea mai extinsa retea 5G din Romania, dar desigur ca Orange a reusit s-o ajunga din urma, iar Vodafone investeste deasemenea in reteaua sa, doar cei de la Telekom fiind deocamdata in asteptarea licitatiei pentru frecventele 5G.

DIGI RCS & RDS continua sa-si imbunatateasca intre timp restul infrastructurii de telefonie mobila din Romania pentru ca are succes foarte mare cu portarile, si vrea sa le ofere clientilor experientele pe care le asteapta.