Noile Conditii in care se poate Parasi Temporar Carantina

Guvernul Romaniei a adoptat astazi, prin CNSU, noi conditii prin care carantina poate fi parasita temporar de catre oamenii care sunt obligati de catre DSP sa stea in case pentru a nu risca sa ii imbolnaveasca pe ceilalti, dar vorbim aici doar despre parasirea timp de cateva ore a carantinei.

Raed Arafat a explicat astazi conditiile, iar parasirea temporara a carantinei e posibila daca persoana carantinata se casatoreste, doar pentru procedura de stare civila, daca are un deces in familie, daca are o urgenta medicala, insa totul trebie aprobat in prealabil de DSP, cu orele de iesire si revenire din/in casa.

“Nu vorbim de nunți aici, nu. Deci vorbim de decese, vorbim de căsătorie. Deci actul de făcut, poate, la primărie, la starea civilă și aspecte medicale, care necesită ca persoana să iasă, chiar dacă este în timpul carantinei, și aici se întocmește, la nivelul centrului județean pentru coordonarea și conducerea intervenției, se întocmește un document, pe care îl aprobă DSP. DSP este cel care aprobă această ieșire și pe un anumit interval de timp.

Deci se stabilește, între ora cutare, ora cutare persoana respectivă poate părăsi locul de carantinare, pentru că există o anumită problemă care nu poate fi amânată.

Ce aveți în această hotărâre CNSU nu necesită hotărâre de guvern pentru validarea lor. Urmează să fie săptămâna asta hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă. Acolo poate că vor fi reglate încă alte aspecte care țin de hotărârea de guvern. Dar, la acest moment, aici vorbim de hotărârea CNSU, care se aplică imediat din momentul în care este publicată.”