Certificatele COVID mai Vechi de 9 Luni au Expirat la 1 Februarie

Certificatele COVID Vechi 9 Luni Expirat 1 Februarie

Certificatele COVID care au o vechime mai mare de 9 luni de zile au expirat astazi, conform unei noi reglementari europene care a fost adoptata pentru ca fara doza booster oamenii nu beneficiaza de acelasi nivel de protectie impotriva infectarii cu SARS-CoV-2, totul din cauza variantei Omicron.

Certificatele COVID expira daca aveti o schema completa de vaccinare facuta cu mai mult de 9 luni de zile in urma, iar asta inseamna ca atunci cand vreti sa calatoriti prin Europa sunteti tratati exact precum o persoana care nu a fost nici vaccinata, nici vindecata in ultimele 180 de zile.

Certificatele COVID raman valabile daca desi aveti o schema completa de vaccinare mai veche de 9 luni de zile, ati fost infectat si vindecat de COVID-19 in ultimele 180 de zile, dar asta inseamna ca ar trebui sa aveti un certificat separat care sa ateste ca ati trecut prin boala la un moment dat in ultimele 6 luni.

“Aici, atenție, și aici cred că deja lumea este informată, că de mâine intră regula ca cei care au ultima doză, a doua doză, făcută în urmă cu nouă luni sau mai mult, nu se mai recunoaște certificatul lor decât dacă fac cea de-a treia doză.

Acest lucru urmează să fie reglementat și în România în curând. Deci, în acest moment la noi, încă, certificatul este pe cele două doze, dar urmează să fie reglementat și acest aspect ca să intre în concordanță cu regulile europene.” a explicat Raed Arafat.