Messi: inca un Record Pierdut din Cauza Infectarii cu COVID-19

Messi Record Pierdut Cauza Infectarii COVID-19

Messi, castigatorul Balonului de Aur de sapte ori la rand, si capitanul nationalei de fotbal a Argentinei, a fost pana de curand detinatorul recordului de goluri marcate de un jucator sud american in preliminariile Cupei Mondiale. Absenta lui Messi de la meciurile nationalei s-a datorat mai ales infectarii cu COVID-19 in perioada de vacanta din iarna, acesta avand nevoie de o perioada mai lunga de recuperare.

Lionel Messi a pierdut recordul in fata prietenului si fostului sau coleg de la Barcelona, Luis Suarez, care desi jucase 60  de meciuri (cu doua mai multe decat Messi) in acest moment are 28 de goluri, cu unul mai mult decat atacantul argentinian, 27 de goluri. Ultimul gol marcat de Suarez a fost cel din partida impotriva Venezuelei, atunci cand atacantul uruguayan a marcat din penalty, dupa ce in meciul anterior marcase contra Paraguayului. Starul celor de Atletico Madrid a incheiat astfel o perioada de “seceta” in care nu marcase, asta si din cauza lipsei de forma de la echipa de club.

Messi a renuntat sa mai vina la echipa nationala, dupa pauza competitionala deoarece Argentina este deja calificata la Cupa Mondial din Qatar, datorita puncatajului obtinut pana acum, si a decis sa se concentreze mai mult pe echipa sa de club.Pe langa recordul pierdut in fata prietenului sau ,Suarez ,Messi a mai pierdut luna trecuta inca doua recorduri.Acesta era intre primii trei cei mai tineri marcatori ai Barcelonei,dar era si jucatorul cu cele mai multe pase decisive date intr-un an calendaristic.

Atacantul argentinian nu traverseaza o forma foarte buna ,dovada fiind ultimul meci al sau jucat in Cupa Frantei impotriva lui Nice,meci pierdut de Paris Saint Germain la loviturile de departajare.Jocul sau a fost unul dezamagitor,forma atacantului in varsta de 34 ani fiind sub asteptarile fanilor ,el marcand pana acum doar un singur gol in competitiile interne pentru formatia pariziana.

Messi a jucat ultimul sau meci pentru nationala Argentinei in noiembrie 2021 , avand marcate 27 de goluri in preliminariile pentru Cupa Mondiala .Cel care detine recordul de goluri marcate in toate preliminariile Cupei Mondiale este atacantul guatemalez Carlos Ruiz cu 39 de goluri ,depasindu-l chiar pe Cristiano Ronaldo,acesta avand 36 de goluri.Intre primii cinci marcatori se mai afla si atacantul polonez Robert Lewandowski care are in prezent 29 de goluri.

Editor M.E.D.