Ministrul Energiei: Anuntul de Ultim Moment Privind Recalcularea Facturilor la Electricitate

Ministrul Energiei Anuntul Ultim Moment Recalcularea Facturilor Electricitate

Ministrul Energiei a facut un anunt de ultim moment cu privire la recalcularea facturilor la energie electrica, ceva ce asteapta milioane de romani din toata tara pentru ca vorbim despre multe facturi care au fost facute gresit de catre furnizorii de energie electrica din Romania.

Ministrul Energiei explica mai jos si la ce ar trebui sa se astepte romanii in perioada urmatoare, mai ales ca in zilele acestea ar trebui sa ajunga facturile pentru luna ianuarie, dar si cele mai vechi, care au sumele recalculate in baza noii legi adoptate de catre Parlamentul Romaniei.

“Datele le pot scoate foarte rapid din sistem. Din datele pe care mi le vor prezenta se va vedea foarte clar, pentru ca acum cerem datele pentru ultimele facturi emise, daca acum au aplicat in mod corect legea pentru ultimele facturi emise, si ca aplicatiile informatice au fost rezolvate.

Daca ii ascultam pe furnizorii de energie, ei spun ca au cam facut recalcularile tuturor facturilor, si i-am rugat sa isi asume, iar ei au cerut sa faca ultimele verificari. Asteptam sa isi faca ultimele verificari, iar n-am mai vazut in schimb de la cetateni facturi facute in mod eronat. Poate ca n-au venit inca, poate ca oamenii mai asteapta.

Exista posibilitatea, si nimeni nu este absurd, sa mai fie greseli punctuale. Le-am solicitat si le-am cerut sa actioneze repede, sa linisteasca oamenii, ca ei nu trebuie sa plateasca acea facturai in mod eronat mare, poate s-au facut gresit citirile si trebuie sa intreveniti punctual. O comunicare intre furnizor si client e vitala.

Eu cred si sper ca facturile emise la inceputul lunii februarie, in zilele urmatoare, pentru luna ianuarie sa nu mai aiba probleme. Ma gandesc ca dupa cate am patimit in perioada aceasta, cred ca facturile pentru luna ianuarie vor fi intocmite corect. Cred ca sunt emise si cu recalculari, daca e cazul sa refaca noiembrie, sau decembrie.

Daca au avut dreptate, da, asa ar trebui (n. red. referitor la cererile clientilor de recalculare a facturilor eronate) sa fie. Si la energie electrica, si la gaze, indiferent de cat consumi, ai un plafon.”