Valeriu Gheorghita: Anuntul Oficial pentru Romania in Plin Val 5 al COVID-19

Valeriu Gheorghita Anuntul Oficial Romania Plin Val 5 COVID-19

Valeriu Gheorghita transmite un anunt oficial pentru milioane de romani din toata tara in plin val 5 de infectari generate de catre COVID-19, iar asta pentru ca vorbeste mai jos despre centrele de vaccinare organizate de catre mediul de afaceri pentru angajati, si nu numai.

Valeriu Gheorghita vorbeste despre marea problema a vaccinarii oamenilor din zonele defavorizate, din zonele rurale in care accesul la imunizare nu este unul chiar atat de facil pentru toata lumea, iar asta ajuta foarte mult in campania generala din toata tara.

“La acest moment, în baza parteneriatului încheiat de Guvernul României cu operatorii privați, practic cu mediul de afaceri, există organizate caravane mobile, mai ales în comunitățile rurale unde rata de vaccinare este redusă.

Noi transmitem lunar evaluarea ratei de vaccinare la nivelul unităților administrativ-teritoriale și este proiectul Caravana ”Oameni ca mine” de care sunt convins că știți; la sfârșitul anului 2021 au fost trei județe care au primit caravanele: Olt, Argeș și Dolj, iar la începutul anului 2022, există un circuit în alte șase județe: Tulcea, Galați, Vrancea, Ialomița, Bacău și Suceava și sunt peste 1.000 de persoane vaccinate până la acest moment în cinci județe unde a ajuns această caravană mobilă.

Eu vreau să le mulțumesc celor care s-au implicat, pentru că vorbim de personalul medical în mod deosebit din fiecare comunitate, mai ales, așa cum am spus, vorbim de comunități rurale defavorizate, unde rata de vaccinare este foarte redusă și vreau încă o dată să mulțumesc și personalului medical, dar și celor care au operaționalizat și au făcut posibil acest demers.

La acest moment, capacitatea de vaccinare la nivel național este una suficientă, vorbim de peste 732 de centre de vaccinare cu 1.029 de fluxuri și, așa cum am menționat, 337 sunt cabinete pediatrice, unde au loc activități de vaccinare pentru copii. 

Mai vreau să menționez numărul de doze recepționate de România: sunt peste 30.740.000 de doze recepţionate până la data de 2 februarie. Au fost aproximativ 16,5 milioane doze administrate, practic, utilizate și mai avem în stoc la acest moment 6,2 milioane de doze din cele patru vaccinuri care sunt disponibile.”