Ministrul Sanatatii: Vestea de Ultima Ora, Cand se Ridica Restrictiile si Conditia Impusa

Ministrul Sanatatii Vestea Ultima Ora Cand Ridica Restrictiile Conditia

Ministrul Sanatatii a dezvaluit pentru milioane de romani din toata tara o conditie esentiala pentru ca restrictiile impuse din cauza pandemiei Coronavirus sa fie ridicate, dar si cand ne putem astepta ca acest lucru sa se intample in mod efectiv si pentru tara noastra.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ca evolutia infectarilor cu varianta Omicron sta la baza deciziei de a se ridica restrictiile in Romania, iar separat de asta recomanda in continuare vaccinarea oamenilor, in special cand vine vorba despre cei care sunt vulnerabili.

Daca se dovedeste si in Romania, ca in alte tari, ca aceasta tulpina omicron produce inectii banele, viroze, la marea majoritate a oamenilor, evident ca restrictiile vor fi ridicate, iar eu astept si momentul in care starea de alerta va fi ridicata, pentru ca evident este important pentru toata lumea dupa mai bine de 2 ani.

Cred ca lumea are mai putina rabdare, dar ii sfatuiesc sa mai fie rabdatori inca o luna, o luna si jumatate. Sfarsitul lunii martie cred ca este un termen rezonabil, si mai mult, pana atunci cred ca ne putem gandi cum putem avea diverse tipuri de activitati. Am avut intalniri repetate cu industria din diverse sectoare.

Eu am mai facut aceasta declaratie, ea a fost preluata doar partial, vaccinarea opreste in mica masura transmisibilitatea acestei tulpini, dar pe de alta parte cifrele, cel putin cifrele din Romania, demonstreaza ca persoanele vaccinate sunt cu o forma grava de boala, sau daca vorbim de deces, in raport de 8 la 10.

Adica 8 persoane nevaccinate sunt cu o forma grava de boala, versus 2 persoane vaccinate, deci e clar ca aceasta diferenta este semnificativa, iar acest lucru pledeaza in favoarea continuarii vaccinarii si in aceasta perioada. Oamenii trebuie sa aiba vaccinul la dispozitie, un pachet de informatii la dispozitie, trebuie sa se vaccinze in cunostinta de cauza.

In cursul acestei pandemii atat societatea noastra, cat si altele, au scos la iveala un lucru, intoleranta. Intoleranta care s-a remarcat prin 2 atitudini: fie o atitudine extrama pro vaccinare, care era promovata obligativitatea, fortarea, etc, si atitudinea inversa, de negare a utilitatii vaccinarii, iar asta nu este in regula pentru ca exista persoane in varsta, cu afectiuni cronice, care poate au ascultat de cea din urma si au facut forme grave, sau au murit.”