Cat de Mare este Riscul de Infectare cu COVID-19 la Adultii Nevaccinati

Cat Mare Riscul Infectare COVID-19 Adultii Nevaccinati

Adultii nevaccinati au un risc de 5 ori mai mare de a se infecta cu COVID-19 in comparatie cu persoanele vaccinate, fie cu schema completa, sau chiar si cu doza de rapel, acestea fiind datele celor mai recente studii cu privire la pandemie.

Studiile au avut in vedere atat varianta Delta, cat si cea Omicron, astfel ca ele sunt relevante pentru perioada in care ne aflam, mai ales ca a doua dintre lee este mult mai contagioasa decat cea anterioara.

“Adulții nevaccinați au avut un risc de infecție de 5 X mai mare în comparație cu adulții vaccinați cu schemă completă și rapel (booster).

Un nou studiu publicat de CDC evidențiază că protecția împotriva infecției din perioada predominată de varianta Delta și în timpul apariției Omicron a fost mai mare în rândul persoanelor vaccinate cu schemă completă și rapel (booster), în special pentru persoanele cu vârsta mai mare de 50 de ani.

Concluzia: Vaccinarea a protejat împotriva infecției cu SARS-CoV-2, chiar dacă varianta Omicron a devenit predominantă. Toate persoanele eligibile trebuie să se vaccineze cu doza de rapel (booster).”