Coronavirus: Efectele Informatiilor False de pe Facebook

Coronavirus Efectele Informatiilor False Facebook

Foarte multe informatii false cu privire la Coronavirus sunt distribuite in cadrul retelei de socializare Facebook, iar mai jos aveti povestea unui medic din Suedia care ne prezinta cat de mult rau pot face acestea in randul oamenilor care cred in ele.

““O altă poveste adevărată:

Bărbat, vârsta peste 75 de ani, militant antivaccinist, începe să se simtă rău după ce participă la un marș.

Prezintă febră, tuse, oboseală, erupții cutanate și alte simptome tipice de COVID. Refuză testarea, ba mai mult, pentru a demonstra că el nu are nimic, iese “la plimbare” fără mască și fără să se preocupe că poate infecta pe cineva, agravându-și simptomele.

După două săptămâni, soția de peste 70 de ani, cu multiple comorbidități, vaccinată cu trei doze, începe să aibă lejere simptome sub formă de dureri în gât și oboseală. Își face test și rezultă că este pozitivă la COVID. Doarme o zi întreagă și se trezește apoi refăcută și fără simptome.

Asta face vaccinul! Te păzește de a dezvolta o formă gravă a bolii!

Epilog:

Soțul încă refuză să conștientizeze că a fost infectat chiar cu probele în mână.

Cel mai trist e că din cauză că nu s-a testat, nu a acceptat să fie tratat cu antivirale (la care avea dreptul, fiind în categoria de vulnerabili), suferă fizic și psihic și a dezvoltat deja sechele cu care va rămâne mult timp de acum înainte, dacă nu pentru totdeauna.

Asta fiindcă a crezut ceea ce spunea un anumit europarlamentar, o stilistă și alți vânători de like-uri pe Facebook.

Manipularea și știrile false despre vaccin și COVID îi fac pe oamenii care cred să sufere inutil.” dr. Laura Ghibu, medic în Suedia și consilier onorific în CNCAV”