Windows 10: ALERTA Extrem de Serioasa pentru Milioane de Oameni

Windows 10 ALERTA Extrem Serioasa Milioane Oameni

Windows 10 are o noua alerta extrem de serioasa publicata pentru oamenii din intreaga lume, iar asta pentru ca o problema extrem de serioasa a fost descoperita si afecteaza pe mai toata lumea. Mai exact, acum doi ani de zile a fost descoperit un exploit extrem de periculos din Windows 10 care permite obtinerea de privilegii de administrator de catre cei care il exploateaza, iar acum el este exploatat in mod activ pe internet de catre hackeri, din pacate.

Windows 10 nu a avut problema rezolvata inainte ca exploit-ul sa fie exploatat in mod public din cauza politicilor Microsoft pentru rasplatirea celor care dezvaluie vulnerabilitati de acest gen catre companie. Din cauza acestei politici, toti cei care au Windows 10 instalat in propriul PC ar trebui sa se uite cu mare atentie la actualizarile recente lansate de catre Microsoft si sa le instaleze pentru a fi protejati impotriva vulnerabilitatii exploatate in mod activ.

Windows 10: ALERTA Extrem de Serioasa pentru Milioane de Oameni

Windows 10 poate fi un sistem de operare sigur daca vulnerabilitatile care exista in cadrul sau sunt rezolvate la timp, dar avand in vedere complexitatea sa, multe sunt descoperite destul de constant, din pacate. Aceasta vulnerabilitate ii permite unui hacker sa exploateze un PC prin internet cu un pachet care are exploit-ul implementat, iar pe Github exista deja un proof of concept care demonstreaza cum poate fi facut totul pentru a exploata Windows 10.

Windows 10 trebuie sa fie actualizat in mod constant de catre utilizatori cu cele mai recente patch-uri de securitate pentru a fi protejat cat se poate de bine impotriva vulnerabilitatilor de acest gen. Din pacate ele sunt exploatate tot mai des si mai pe tot internetul, astfel ca trebuie sa aveti grija ce descarcati in PC-urile voastre, si ce deschideti, iar asta pentru ca Windows 10 poate fi exploatat extrem de usor in anumite situatii, iar datele din PC-uri pot fi extrem de usor extrase.

Windows 10 a avut chiar zilele trecute lansat un patch important de catre cei de la Microsoft, si n-ar strica sa il instalati in dispozitivele voastre pentru a fi protejati acum.