Planeta Saturn: INCREDIBILA Descoperire a Cercetatorilor pentru Omenire (VIDEO)

Planeta Saturn este in centrul atentiei in momentul de fata dupa ce oamenii de stiinta au facut o descoperire incredibila pentru intreaga omenire, una despre care ar trebui sa stie toata lumea acum. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa descopere un mecanism nemaivazut pana acum care sustine existenta aurorelor pe care oamenii de stiinta le-au vazut in atmosfera pe care o are planeta Saturn, iar acum totul are o explicatie mult mai clara in final.

Planeta Saturn este unica printre toate cele observate de catre oamenii de stiinta ai universitatii din Leicester, iar asta pentru ca aurorele sale nu sunt sustinute doar de magnetosfera, ci si de vanturile din atmosfera. In cazul Pamantului, aurorele sunt formate de catre vanturile puternice care vin din magnetosfera, dar pentru planeta Saturn lucrurile sunt cu mult diferite, iar inclusiv vanturile din atmosfera sa sunt capabile sa sustina aurorele observate.

Planeta Saturn: INCREDIBILA Descoperire a Cercetatorilor pentru Omenire (VIDEO)

Planeta Saturn are aceasta descoperire facuta dupa peste 1 deceniu de cand sonda spatiala Cassini a ajuns acolo pentru a o observa, iar asa poate s-ar putea calcula mai usor cat dureaza o zi acolo. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii care studiaza planeta Saturn au masurat emisiile in infrarosu ale gazelor din atmosfera corpului cosmic, si asa au ajuns la concluzia ca unele dintre aurore sunt generate de catre vanturile atmosferei corpului cosmic.

“Înțelegerea noastră asupra fizicii interioarelor planetare ne spune că adevărata viteză de rotație a planetei nu se poate schimba atât de repede, așa că ceva unic și ciudat trebuie să se întâmple la Saturn. Mai multe teorii au fost promovate de la apariția misiunii NASA Cassini care încearcă să explice mecanismele din spatele acestor periodicități observate.

Acest studiu reprezintă prima detecție a motorului fundamental, situat în atmosfera superioară a planetei, care continuă să genereze atât periodicitățile planetare observate, cât și aurorele. Este absolut incitant să poți oferi un răspuns la una dintre cele mai vechi întrebări din domeniul nostru. Acest lucru va iniția probabil o regândire a modului în care efectele meteorologice atmosferice locale de pe o planetă influențează crearea de aurore, nu doar în propriul nostru sistem solar, ci și mai departe.”

Planeta Saturn este a doua cea mai mare din sistemul solar, iar asta a generat foarte mult interes in randul oamenilor de stiinta de-a lungul timpului, asta si pentru ca inca exista foarte multe mistere ale sale care n-au fost dezvaluite. Acesta este unul dintre cele mai importante in legatura cu planeta Saturn despre care omenirea afla, chiar daca atat de tarziu, asa ca va fi foarte interesant de vazut ce anume vor mai descoperi oamenii de stiinta in viitorul nu foarte indepartat.

Planeta Saturn va fi cu siguranta si mai atent monitorizata de acum incolo de catre oamenii de stiinta, si este de asteptat ca dezvaluiri mai importante sa fie facute in viitorul nu foarte indepartat.