Romania Interzice Survolarea Spatiului Aerian pentru Aeronavele Rusesti

Romania a anuntat in mod oficial astazi faptul ca va interzice survolarea spatiului sau aerian de catre aeronavele care apartin companiilor din Rusia, o masura in oglinda cu cele luate de catre alte tari din Uniunea Europeana zilele acestea.

Romania spune deasemenea ca se va retrage din Banca Internationala de Investitii in perioada urmatoare, Guvernul afirmand in acelasi timp ca monitorizeaza situatia serioasa de la granita tarii noastre.

“În primul rând, aș vrea să vă anunț că România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum și a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparțin companiilor din Federația Rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile. De asemenea, România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internațională de Investiții.

În privința situației la frontiera cu Ucraina, acolo unde prim-ministrul Nicolae Ciucă, în cursul serii de ieri, a verificat măsurile implementate și, de asemenea, nevoile pentru a organiza optim gestionarea fluxului de cetățeni care vin din Ucraina, țară afectată de agresiunea militară rusă, pot să vă spun că au fost luate o serie de decizii, care să operaționalizeze în termeni optimi fluxul acestor oameni afectați de războiul din țara lor.