Guvernul Romaniei: Ajutoare de Stat Trimise Refugiatilor Ucrainieni din Romania

Guvernul Romaniei vorbeste mai jos despre ajutoarele care au fost trimise refugiatilor ucrainieni care au ajuns in Romania in momentul de fata, iar asta in conditiile in care numarul celor care continua sa intre in tara ramane ridicat.

“Incep cu mobilizarea autorităților în legătură cu trimiterea de noi ajutoare către cetățenii ucraineni. Potrivit raportului prezentat de Administrația Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, începând de ieri, în baza deciziei premierului, a fost deja efectuat un transport de carburanți şi alimente către Ucraina, este vorba de zeci de vagoane care au fost încărcate şi puse în mişcare. Aceste lucruri sunt coordonate şi cu autoritățile ucrainene.

Totodată, în afară de carburant, sunt mobilizate cantități importante de alimente şi apă, toate acestea urmând să ajungă la Siret. La aceste eforturi se adaugă cele trei camioane cu circa 600 de elemente complete – paturi, saltele, lenjerii, perne, saci de dormit, care au ajuns deja în tabăra de refugiaţi, organizată de ISU la Suceava, şi alte patru camioane care urmează să ajungă la Botoşani, într-o altă tabără de refugiaţi, organizată de ISU.

Vă spuneam, însă, autoritățile guvernamentale sprijină și se coordonează cu eforturile societății civile. Pe platforma guvernamentală “Ucraina – împreună ajutăm mai mult” sunt deja colectate peste 3.000 de oferte de ajutor, care constau în hrană, alimente, produse de igienă, medicamente și chiar facilități de cazare. Astăzi, peste aproximativ o oră, o oră și jumătate, va pleca din Bucureşti un al doilea transport, preluat de camioanele ISU. Este vorba de medicamente și alte produse sanitare, care vor pleca spre granița de nord a țării, urmând a ajunge la cetățenii ucraineni. Aceste transporturi vor continua, aseară a fost primul.”