Ministrul Apararii: Anuntul de Ultima Ora pentru Romani privind Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii le transmite tuturor romanilor din tara noastra o informare extrem de importanta in contextul razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca pericolul invaziei ruse a generat foarte multa frica in randul romanilor, dar el ne spune ca nu exista sanse ca tara noastra sa fie vizata de un atac.

Ministrul Apararii incearca sa ii linisteasca pe romani in momentul de fata pentru ca nu exista sanse ca Romania sa intre in acest razboi, sau Rusia sa atace o tara NATO, dar exista alte pericole generate de catre migratie, ele vizand in principal probleme economice, atacuri cibernetice, si nu doar atat.

“Nu vom avea in niciun caz, poate ca accidental s-ar putea intampla ceva, dar in niciun caz nu vom avea o ciocnire militara intre NATO si Rusia. Si dementa, pana la urma, are o limita, iar asa cum povesteam despre zona Cernobyl, sigur ca ea a creat o stire pentru ca este un loc cunoscut, simbolic pentru dezastru.

Ucrainienii au transmis puternic ca este vorba despre cucerirea acestei zone, dar nu cred ca suntem pusi in pericol in acest moment, in afara de celelalte pagube colaterale posibile legate de migratie, pierderi economice, razboi electronic, banking, si alte lucruri.

Nu avem informatii legate de faptul ca armata Rusiei vizeaza civili, insa din nefericire in razboie ca acesta in care se trage cu rachete in obiectivele militare, obiectivele militare care sunt si in mijlocul unor zone civile. Obiectivele din orasele militare vizate sigur ca produc si moartea unor civili nevinovati.

Exista (n. red. provocari ruse in Marea Neagra) pentru ca au fost aduse nave de razboi care au fost aduse din Marea Nordului, din zona de nord, au fost aduse din Mediterana, si din alte locuri, a fost blocata Ucraina dinspre mare.

Nu exista provocari de factura generala, regionala, pentru ceilalti din zona, dar in ceea ce priveste Ucraina, exista cateva nave care pot sa faca desant in teritoriu au elicoptere, si care pot sa blocheze orice miscare a unei nave ucrainiene, deci nu e vorba numai despre provocare, este un blocaj deja, un lacat rusesc, cum se spunea intr-o sintagma cunoscuta.”