Ministrul Apararii: Decizia de Ultima Ora Anuntata pentru Milioane de Romani

Ministrul Apararii Decizia Ultima Ora Anuntata Milioane Romani

Ministrul Apararii a confirmat o decizie de ultima ora care a fost luata pentru Romania in cursul acestor zile, ea fiind confirmata pentru milioane de romani, iar asta pentru ca autoritatile au inceput deja sa se pregateasca pentru “ceea ce este mai rau” in contextul razboiului din Ucraina.

Ministrul Apararii vorbeste si despre faptul ca Romania a primit multe trupe aliate din cadrul NATO pentru a asigura atat politia aeriana, cat si o forta rapida de raspuns in cazul in care vreun pericol ar putea aparea in apropierea granitelor noastre.

“Aproape ca se poate vorbi despre o drama, pana la urma se poate vorbi despre un genocid daca ajungem acum sa fie bombardata populatia civila. Este inadmisibil ceea ce se intampla, nu numai ca in acest moment nu este luata in calcul nicio regula de drept international, este atacat un stat independent si autonom, dar e vorba si de un atac asupra populatiei civile.

Fortificarea flancului estic, cresterea prezentei aliate, este un proces care a inceput de mult, inca dupa anexarea Creimeei, insa acum totul are loc intr-o maniera accelerata. Ati vazut ca batalionul american a venit de peste o saptamana, au venit si militari francezi, un prim detasament, vor veni si militari belgieni, vor completa aceasta forta multinationala.

Italia ati vazut ca si-a completat astazi fortele aeriene de aici cu 4 noi aparate, desi mai aveau aici aparate de zbor care se ocupa de politie aeriana. Pe flancul estic din Tarile Baltice, Polonia, zona Romaniei, vor mai veni cateva battlegroup-uri in viitor, toate ca o consecinta a faptului ca a fost activata forta de raspuns NATO.

Forta de raspuns progresiv, dar care nu a fost niciodata activata pana acum, este infiintata din 2022, iar acum a fost activata. Asta nu inseamna ca a fost activata cu un conflict direct cu Rusia, nu este cazul in acest moment, dar este cu scop defensiv. Ceea ce spune mereu NATO este ca trebuie sa asigure teritoriile aliatilor.

Regiunea Odessa este apropiata, face parte din teritoriul acesta al fostei federatii ruse in care au loc aceste conflicte in acest moment. Nu trebie sa ne temem in acest moment de o extindere a confluctului. Sigur ca apropierea de teritoriul Romaniei nu poate decat sa ne ingrijoreze, dar nu exista elemente care sa arate ca este pus in pericol teritoriul Romaniei, este adevarat ca ne pregatim de ceea ce este mai rau. a declarat oficialul.