Valeriu Gheorghita: Decizia Oficiala de Ultim Moment Transmisa Romanilor

Valeriu Gheorghita Decizia Oficiala Ultim Moment Transmisa Romanilor

Valeriu Gheorghita transmite un anunt oficial extrem de important pentru milioanele de romani din toata tara, doctorul vorbindu-le oamenilor despre faptul ca a fost luata decizia de a il inaltura de la conducerea CNCAV la peste 1 an de zile din momentul in care si-a asumat aceasta responsabilitate.

Valeriu Gheorghita vorbeste mai jos despre experienta pe care a avut-o ca presedinte al CNCAV, campania de vaccinare fiind un succes in Romania daca ne gandim la numarul urias de romani care nu se vaccinau in general, si care s-au vaccinat acum, dar un esec daca o comparam cu rezultatele tarilor occidentale.

“Am fost deosebit de onorat de responsabilitatea și încrederea acordate odată cu desemnarea mea în calitatea de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19. Alături de echipa pe care am construit-o în această perioadă.

M-am implicat cu toată priceperea și expertiza profesională în tot ceea ce a însemnat organizarea integrată a campaniei de vaccinare, de la facilitățile de stocare, rețeaua de distribuție, centrele de vaccinare fixe și mobile, programarea, platformele de informare și comunicare, până la procedurile și intrucțiunile care au asigurat coerența procesului de vaccinare.

Am avut câteva repere importante în toată activitatea de până acum: buna-credință, transparența, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog și comunicare cu toți cei implicați în implementarea strategiei de vaccinare, empatie și înțelegere față de ezitările și preocupările oamenilor.

Implementarea unui proces de vaccinare la scară largă, branșat pe specificul și cultura comunităților, a însemnat mai mult decât o provocare, a fost în mod real un proces continuu de cunoaștere, și identificare a problemelor, dar mai ales de găsirea soluțiilor practice și eficiente! În ultimă instanță ne-am dorit să eliminăm cât mai multe bariere birocratice și logistice, iar populația să aibă acces simplu la vaccinare!

Am avut plăcerea să lucrez în acestă echipă cu experți din domeniile logistic, medical, științific și comunicare. Sunt oameni deosebiți, care au înțeles importanța momentului și le mulțumesc pe această cale. Împreună cu ei am depășit toate provocările logistice, momentele de maximă dificultate și am luat deciziile în interesul sănătății publice!

Campania de vaccinare a presupus un efort comun din partea tuturor instituțiilor implicate în gestionarea acestui amplu proces și doresc să le adresez mulțumiri, pe această cale, pentru implicarea și sprijinul oferite.”