Vasile Dîncu: Atentionarea Oficiala Privind Incorporarea si Mobilizarea Romanilor

Vasile Dîncu Atentionarea Oficiala Incorporarea Mobilizarea Romanilor

Vasile Dîncu a facut un anunt extrem de important cu privire la incorporarea, sau mobilizarea, barbatilor din Romania in contextul razboiului din Ucraina, el afirmand faptul ca in momentul de fata nu exista vreun asemenea proces care sa fi fost pornit in Romania.

Vasile Dîncu atrage atentia cu privire la faptul ca exista documente false care circula prin retelele de socializare, si care sugereaza faptul ca procesele de incorporare, sau mobilizare, au inceput in Romania, insa realitatea este ca ele nu prezinta adevarul, si nu trebuie crezute de catre cineva.

“ATENȚIE la speculațiile cu privire la procesul de încorporare ori de mobilizare
Documente de corespondență între instituții publice cu atribuții în procesul de gestionare a fluxului de evidență pentru rezerva de mobilizare a Armatei României sunt distribuite, tot mai frecvent, în spațiul public drept așa-zise dovezi ale unor pregătiri pe care autoritățile le-ar face în contextul situației de securitate din Ucraina.

Astăzi au fost semnalate două documente din județul Mureș, în timp ce ieri o adresă a Primăriei municipiului București era prezentată în același registru. Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro a precizat că datele la care fac referire documentele menționate reprezintă un proces de actualizare de date care se realizează periodic, sunt proceduri de rutină și nu au legătură cu situația din Ucraina.

Mă adresez, pe această cale, jurnaliștilor, și îi rog să contacteze reprezentanții Ministerului Apărării Naționale ori de câte ori doresc informații cu privire la procesul de recrutare sau încorporare. Colegii mei pun la dispoziția mass-media, dar și publicului larg, toate detaliile necesare pentru a asigura o informare corectă a românilor.

Asta este, în mod normal, o hârtie pentru evidență pe care fiecare o primește. Eu am, de exemplu, un loc, am fost să-l văd, în care mi se spunea că în caz de mobilizare, în 24 de ore trebuie să mă prezint la o anume unitate militară.

Deci, toți bărbații care au făcut stagiul militar sunt într-o evidență pentru mobilizare. Sunt niște ordine nedatate, după cum ați văzut, și care ar intra în funcțiune în momentul în care se decretează mobilizare generală. Deci numai atunci. În rest, toți avem asemenea ordine de a te prezenta la unitate.”