Ministrul Apararii: Decizia de Ultima Ora Confirmata Oficial pentru Romani

Ministrul Apararii Decizia Ultima Ora Confirmata Oficial Romani

Ministrul Apararii a anuntat in mod oficial o decizie extrem de importanta care a fost luata pentru toata Romania, una care va avea un impact serios pentru tara noastra, iar asta pentru ca se vorbeste despre revitalizarea industriei de aparare a Romaniei in viitorul nu foarte indepartat.

Ministrul Apararii explica mai jos de ce Romania are nevoie de repornirea industriei de aparare cat mai repede, ceva ce desigur ca foarte multa lume putea oricum sa anticipeze, mai ales in contextul razboiului din Ucraina care reprezinta un pericol serios pentru tara noastra.

“Soluții pentru revitalizarea industriei de apărare din România. M-am întâlnit astăzi, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu ministrul economiei, Florin Marian Spătaru, pentru a discuta soluțiile comune de sprijin pentru industria națională de apărare.

Discuția noastră a fost bazată pe perspectivele oferite de implementarea programelor esențiale de înzestrare ale armatei pentru următorii 10 ani.
Ministerul Apărări Naționale este deschis pentru angrenarea la maximum a agenților economici de stat și privați care activează în sectorul de apărare din țara noastră în furnizarea de produse și servicii competitive pentru Apărare.

Am stabilit câteva direcții pentru un parteneriat serios în viitor, pe câteva principii esențiale, cu care suntem de acord: încercarea de a revitaliza industria de apărare a României, nu doar pentru că avem o nevoie stringentă de înzestrare pentru armata română, dar și pentru că această industrie este un furnizor important de locuri de muncă.

Este importat ca această industrie să fie adaptată la nevoile Ministerului Apărării Naționale și la noile exigențe din această industrie, existente la nivel internațional, astfel încât este componenta de cercetare-dezvoltare este prioritară. Împreună cu ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, am stabilit o formă de colaborare continuă, un grup de lucru care să acționeze astfel încât nevoile noastre să fie perfect adaptate la posibilitățile industrie de apărare românești, atât din zona de stat, cât și privată.

Este un prim pas pe care îl facem, la nivelul celor două ministere, pentru a ne uni forțele pentru dezvoltarea de capacități de producție și de cercetare-dezvoltare competitive. Obiectivul comun este de a dezvolta industria de apărare din România astfel încât se ne putem asigura nevoile de înzestrare strategice prin capacități de producție proprii.” a declarat oficialul guvernamental.