Virgil Popescu: Notificarea de Ultima Ora Privind Energia si Carburantii

Virgil Popescu Notificarea Ultima Ora Energia Carburantii

Virgil Popescu a facut o notificare de ultima ora care priveste milioane de romani din toata tara, ea avand in centru atat preturile la carburanti, cat si energia de care au nevoie oamenii din toata tara, el aducand in discutia vizita vicepresedintelui SUA in Romania.

Virgil Popescu spune ca Romania are stocuri suficiente de motoriza si benzina, astfel ca preturile nu ar trebui sa creasca, iar pe partea de energie spune ca trebuie redusa dependenta energetica de Rusia, dar si ca noi masuri importante au fost luate pentru 1 aprilie.

“Vizita vicepreședintei SUA Kamala Harris este o puternică garanție pentru securitatea României, inclusiv cea energetică, și demonstrează că parteneriatul dintre SUA și România este unul solid. Așa cum a punctat și președintele Klaus Iohannis, componenta securității energetice este foarte importantă în actualul context geopolitic de securitate.

Dialogul care s-a axat și pe analiza și perspectivele securității energetice, inclusiv garanția că vom continua proiectul comun România – SUA pentru a avea în țara noastră SMR-uri – reactoare nucleare modulare mici, sunt garanții că vom reuși să ne consolidăm securitatea energetică. Am încredere că alături de partenerii americani vom moderniza domenii importante ale sistemului energetic și vom avea oportunitatea ca alături și de partenerii din UE și NATO să putem scăpa de dependența de resursele de energie din Rusia.

Vreau să mai subliniez încă o dată faptul că România nu are nici o problemă cu stocurile de carburanți, pentru că avem resurse. Stațiile de distribuție vor avea, în continuare, benzină și motorină și ca urmare nu există nici un motiv pentru explozia prețurilor.

Avem un conflict armat la granița României, iar eu cred că ceea ce s-a întâmplat aseară face parte dintr-un război hibrid care s-a petrecut pe teritoriul nostru. Astăzi, la Guvern, am avut o întâlnire în care am discutat despre măsurile pe care le vom lua începând cu data de 1 aprilie pentru piața de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

La întâlnire au participat reprezentanți ai ANRE, furnizori și distribuitori. Important de știut este faptul că Ministerul Energiei are finalizată OUG cu privire la măsurile pe care le vom lua, însă așteptăm până mâine de la ANRE niște soluții care se referă la tarifele de reglementare pe care să le integrăm în Ordonanță. Ulterior, săptămâna viitoare, după ce finalizăm consultarea pe proiectul de Ordonanță cu toți actorii din piață, vom aproba OUG.” a declarat reprezentantul guvernului.