Ministrul Apararii: Informarea Oficiala care Vizeaza Toata Romania

Ministrul Apararii Informarea Oficiala Vizeaza Toata Romania

Ministrul Apararii le transmite romanilor din toata tara o informare oficiala foarte importanta despre care ar trebui sa stie milioanele de romani din tara pentru ca sunt vizati in mod direct de ceea ce se intampla, oficialul vorbind despre faptul ca a avut o discutie telefonica cu secretarul de stat al apararii din SUA, Lloyd J. Austin.

Ministrul Apararii poarta in aceasta perioada discutii cu omogoli din mai multe tari de pe glob, iar asta pentru ca situatia razboiului din Ucraina este una tot mai complicata, iar romania are nevoie de garantii de securitate constante si de discutii cu partenerii care ar trebui sa ofere protectie pentru tara noastra in aceasta perioada.

“În cursul zilei de ieri, am avut o nouă discuție telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J Austin cu privire la contextul de securitate din Europa generat de invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina.

Am salutat contribuția Statelor Unite ale Americii la eforturile de implementare a măsurilor NATO de descurajare și apărare de pe flancul estic, cu accent pe regiunea Mării Negre și am menționat rolul deosebit al militarilor americani din cadrul Task Force (TF) Cougar, dislocați în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Am discutat, de asemenea, despre stadiul procesului de înființare a unui grup de luptă NATO în România, cu Franța ca națiune lider.
În contextul actualelor evoluții în planul securității din regiune, am evidențiat decizia autorităților române de suplimentare a bugetului alocat apărării de la 2% la 2,5% din PIB.

Am transmis, de asemenea, omologului american detalii despre acțiunile României dedicate sprijinirii Ucrainei, atât la nivel guvernamental, dar și pe cele derulate de societatea civilă, și am vorbit despre recenta operaționalizare a hub-ului umanitar de la Suceava.

Am stabilit împreună că vom avea un dialog continuu și constant având în vedere complexitatea situației actuale de securitate din Europa, care necesită acțiuni concrete atât în ceea ce privește contracararea acțiunilor Federației Ruse, cât și sprijinul acordat Ucrainei.”