Raed Arafat: Informarea de Ultima Ora, Masurile Luate din Cauza Razboiului

Raed Arafat transmite o informare de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara cu privire la masurile care au fost luate din cauza razboiului din Ucraina, iar dupa cum puteti vedea, el ofera detalii cu privire la coordonarea operationala a situatiei refugiatilor care ajung in Romania, dar si a ajutoarelor adunate si trimise.

Raed Arafat spune ca inclusiv societatea civilia a fost implicata in cadrul acestui proces de coordonare operationala in Romania, astfel incat exista un dialog constant pentru a se lua cele mai bune masuri posibile, totul in interesul romanilor si a refugiatilor care ajung in tara noastra.

“La acest moment, coordonarea operațională se face prin Centrul național de conducere și coordonare a intervenției și centrele județene de conducere și coordonare a intervenției.

În urma discuțiilor care au avut loc, astăzi, cu societatea civilă și discuțiile pe care le avem continuu cu ele la nivel tehnic, noi am stabilit în cadrul centrelor de coordonare să existe reprezentanți ai celor mai importante organizații, dar și a oricărei organizații din partea societății civile care dorește să participe la, să zicem, coordonare și la stabilirea anumitor măsuri prin acest centru.

Astfel, la acest moment avem un UNHCR-ul cu un reprezentant în centru, Crucea Roșie cu un reprezentant în centru, DHV-ul, care este una din organizațiile cele mai importante de protecție civilă în Europa, cu doi reprezentanți în centru, care ne-au sprijinit cu mai multe aspecte în evaluarea nevoilor și în evaluarea necesităților pentru a face față situației și mai ales dacă această situație se agravează.

Sunt reprezentanții tuturor ministerelor, care sunt cu rol în această în criză și anume: Ministerul de Externe, Ministerul Transporturilor, avem reprezentanți din toate structurile Ministerului de Interne, reprezentați printr-un reprezentant inclusiv din partea Direcției generale de management organizațional, pe lângă colegii de la IGSU care derulează activitățile generale din centrul respectiv.

Pe linie națională, noi am transmis, astăzi, în cadrul ședinței cu domnul prim-ministru tuturor organizațiilor că pentru orice problemă pe care o au, orice nevoie de sprijin care este necesar, să apeleze la celula de relație cu societatea civilă din cadrul CNCCI pentru a fi sprijiniți, pentru a primi orice ajutor de care au nevoie.”