Alexandru Rafila: Informarea de Ultim Moment pentru Milioane de Oameni din Romania

Alexandru Rafila Informarea Ultim Moment Milioane Oameni Romania

Alexandru Rafila transmite pentru milioane de romani din toata tara o informare extrem de serioasa despre care toti dintre ei trebuie sa stie, iar asta deoarece ea a fost facuta pentru a ni se detalia ceea ce se intampla in cadrul coordonarii situatiei refugiatilor care vin din Ucraina si au nevoie de ajutor.

Alexandru Rafila explica mai jos ceea ce a discutat in cadrul unei reuniuni a Organizatiei Mondiale a Sanatatii in legatura cu acest subiect foarte important, iar asta pentru ca Romania a luat o serie de masuri extrem de importante al caror singur scop este de a ajuta un numar cat mai mare de oameni in aceasta perioada.

“Ministrul Sănătății participă la Reuniunea la nivel înalt privind sănătatea și migrația în Regiunea Europeană a OMS, eveniment organizat de Biroul Regional pentru Europa al organizației la Istanbul, Turcia. Întâlnirea reunește miniștrii ai Sănătății din Regiunea Europeană, experți internaționali, organizații partenere și state din Regiunile OMS Africa și Estul Mediteranei.

Reuniunea are ca obiectiv coordonarea și integrarea acțiunilor guvernelor, ale societății civile și ale comunității internaționale privind acordarea asistenței umanitare și de sănătate refugiaților și migranților.  Ministrul român al Sănătății a participat la primul panel al conferinței și a abordat problema necesității unei strategii comune privind resursele umane în sănătate, deoarece accesul universal la servicii de sănătate nu va fi posibil dacă nu există profesioniști, inclusiv în zonele mai puțin dezvoltate.

“Peste 15.000 de medici au emigrat în alte țări după aderarea României la Uniunea Europeană. În plus, au emigrat și alți profesioniști din sistemul sanitar. Eu cred că trebuie să acționăm în două direcții atunci când vorbim de resursa umană din sistemul sanitar.

Pe lângă creșterea veniturilor acestei categorii, trebuie asigurate condiții de confort profesional care să facă eficientă activitatea medicală, iar acesta din urmă este esențială pentru a menține în țară profesioniștii sistemului”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul reuniunii.

În a doua parte a panelului, Alexandru Rafila a prezentat măsurile pe care Guvernul  României le-a luat pentru accesul neîngrădit la servicii de sănătate al refugiaților din Ucraina și eforturile pe care Ministerul Sănătății le face pentru controlul tuberculozei, HIV și al bolilor prevenibile prin vaccinare în rândul acestora. Ministrul a reafirmat solidaritatea României cu victimele războiului din această țară. Guvernul României este direct implicat în furnizarea de ajutoare autorităților și cetățenilor ucrainieni și a pus la dispoziție platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult””