Ministrul Finantelor: Anuntul de Ultima Ora, Masurile Hotarate pentru Toti Romanii

Ministrul Finantelor Anuntul Ultima Ora Masurile Hotarate Toti Romanii

Ministrul Finantelor a vorbit despre cateva dintre problemele care au aparut in aceasta perioada in Romania, si care sunt foarte importante pentru milioane de cetateni din toata tara, iar dupa cum puteti vedea mai jos, el spune ca un mix de masuri importante va veni pentru a-I ajuta pe oameni.

Ministrul Finantelor evita sa spuna, de exemplu, ce masuri ar putea fi luate pentru a fi redus pretul benzinei, sau motorinei, dar spune ca totul va fi gandit intr-un asemenea mod incat aceste masuri sa fie sustenabile si sa ajute economia sa produca mai mult pentru ca in final oamenii sa beneficieze de ele din plin.

“Ati vazut in ultimele saptamani o serie de volatilitati exprimate pe diverse piete, fie ca a fost vorba despre piata energiei, despre piata combustibililor, a produselor agroalimentare. Incertitudini vor exista in economia nationala si europeana pe tot parcursul anului, dar nu sunt eu cel care spune asta, ci Comisia Europeana, intreaga Europa.

Ceea ce trebuie facut este sa venim cu un mix de masuri cu care sa sprijinim economia si cetatenii in aceasta perioada. Asta fac si alte state, asta facem si noi, iar acest mix de masuri trebuie finantat din cel putin trei surse, iar asta inseamna fonduri europene, fara sa facem rabat, banii din PNRR, si alte instrumente.

Sunt solutii (n. red. pentru ieftinirea benzinei si motorinei) foarte multe pe masa, si am agreat, ele fiind spuse si de unii, si de altii. Economia nu va fi ajutata doar printr-o singura solutie, nu exista, va fi un mix de masuri, foarte puternic acest pachet. Noi va trebui sa vedem cum actioneaza si europene in aceasta perioada.

Francezii au luat o masura pentru cei care sunt consumatori de combustibil. Noi avem cateva solutii, Guvernul lucreaza la cateva solutii pe care le prezentam in sedinte. Saptamana aceasta incepe dezbaterea primului mix de masuri, si sper ca pana la 1 aprilie sa il avem aprobat de catre Guvern.

E foarte important pe cine ajutam si cum ii ajutam. Pachetul nu va viza doar un sector, sau un produs, ci trebuie sa vizeze economia si cetatenii, adica costul pe care economia il suporta pentru a-si multiplica capitalul trebuie compensat. Acel cost trebuie privit global, pentru el se compune din mai multe costuri, si trebuie sa gasim solutii pentru ca economia sa functioneze in continuare.”