Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire, Sunetul MISTERIOS din Galaxie

Calea Lactee ULUITOARE Descoperire Sunetul MISTERIOS Galaxie

Calea Lactee continua sa-i uimeasca pe cercetatorii din intreaga lume care au dezvaluit o uluitoare descoperire care ne aduce in atentie un sunet misterios care provine din interiorul galaxiei noastre, si care inca nu are o explicatie. Calea Lactee are milioane, peste milioane de stele si planete in interiorul sau, iar oamenii de stiinta continua sa faca in mod constant descoperiri extrem de importante pentru istoria intregii omeniri, mai ales dupa ce vor putea sa si explice sursa sunetului.

Calea Lactee are in interiorul sau si stele denumite de catre oamenii de stiinta ca “pitici albi”, iar ceea ce au descoperit ei acum cred ca ar fi un “pulsar pitic alb”, ceva ce ar putea fi o premiera pentru omenire. Vorbim despre un tip de pulsar clasic care ar fi fost identificat in Calea Lactee de catre oamenii de stiinta, iar asta pentru ca nu exista o stea companion cu care el sa interactioneze, dar chiar si asa, emite suficiente radiatii si lumina pentru a fi identificat.

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire, Sunetul MISTERIOS din Galaxie

Calea Lactee este plina de atat de multe obiecte, iar oamenii de stiinta vad si foarte multe altele din exteriorul sau, incat acest pulsar a fost o descoperire surprinzatoare pentru multi dintre ei. Oamenii de stiinta au spus ca nu se asteptau ca acest pulsar sa emita o lumina atat de puternica, iar de aceea au fost surprinsi sa il descopere in Calea Lactee, asta desigur daca vor reusi sa si confirme faptul ca este intr-adevar vorba despre un asemenea tip de obiect cosmic.

“Transientul radio periodic GLEAM-X J162759.5−523504.3 descoperit recent este un candidat pentru primul pulsar pitic alb adevărat. Are o perioadă de 18,18 minute (1091 s) și impulsurile sale prezintă emisie de joasă frecvență (72–215 MHz) cu o temperatură de luminozitate ~ 1016 K implicând o emisie coerentă.

Nu are un însoțitor binar cu care să interacționeze. Îndeplinește astfel criteriile unui pulsar clasic, deși perioada lui este de sute de ori mai lungă decât oricare dintre ele. Nimeni nu se aștepta să detecteze direct unul ca acesta pentru că nu ne așteptam să fie atât de strălucitori”

Calea Lactee are constant descoperiti impresionante facute de catre oamenii de stiinta, insa acest pulsar transfsorma energia magnetica in unde radio in cel mai eficient mod vazut pana acum de oamenii de stiinta. Asta inseamna ca e foarte posibil ca metoda folosita pentru a descoperi acest pulsar in Calea Lactee sa fie folosita inclusiv pentru a descoperi altii undeva in viitorul nu foarte indepartat.

Calea Lactee mai are cu siguranta extrem de multe alte secrete care asteapta sa fie descoperite, asa ca ramane doar sa vedem ce vom mai afla in viitorul nu foarte indepartat de la oamenii de stiinta.