Lucian Bode: Notificarea de Ultim Moment pentru Milioane dintre Romani

Lucian Bode Notificarea Ultim Moment Milioane Romani

Lucian Bode le transmite romanilor din toata tara un mesaj extrem de important cu privire la masurile care vor avea pentru toata lumea un impact serios daca se va decide intr-un final eliminarea vizelor pentru intrarea in SUA, asa cum cerut ministrul intr-o noua intalnire cu reprezentanti ai SUA.

Lucian Bode a discutat despre ajutorul pe care il ofera Romania in momentul de fata refugiatilor din Ucraina, dar si despre ceea ce urmeaza sa mai fie facut in aceasta perioada in care armata Rusiei continua sa atace orasele Ucrainei fara oprire, mai ales ca nu reuseste sa-si duca la indeplinire obiectivele stabilite.

“Dialogul continuu cu SUA pentru coordonarea strânsă a răspunsului la actuala criză umanitară și de securitate este deosebit de important pentru România. În cursul zilei de astăzi am primit vizita unei delegații a Congresului SUA, condusă de către Stephen Lynch, președinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Națională din Camera Reprezentanților.

Discuțiile noastre au demonstrat soliditatea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA care anul acesta aniversează 25 de ani, precum și angajamentul ferm al SUA în ceea ce privește securitatea României și a aliaților de pe Flancul estic al Alianței.

Împreună cu membrii delegației Congresului SUA am evaluat toate implicațiile agresiunii militare asupra Ucrainei și am discutat despre prioritățile comune în domeniul afacerilor interne, un element fundamental al relației dintre România și SUA.

Cu această ocazie, am subliniat colaborarea foarte strânsă pe care o avem în domeniul aplicării legii. De altfel, cooperarea cu agențiile din SUA în ceea ce privește combaterea criminalității organizate, combaterea criminalității cibernetice, gestionarea situațiilor de urgență și a frontierelor au dat rezultate foarte bune. Nu în ultimul rând, un obiectiv important în cadrul relației bilaterale rămâne includerea României în Programul Visa Waiver.

Ne aflăm într-un proces de consultări intensificate cu partenerii de la Washington, cu sprijinul Ambasadei SUA de la București, pentru a îndeplini criteriile prevăzute de legislația americană pentru accederea în Program.România îndeplinește în mare măsură criteriile de accedere în Program, dovedind chiar și în contextul dificil pe care îl traversăm, că este un furnizor important de securitate și stabilitate în regiune.”