Mii de Soldati NATO au Ajuns deja in Romania in Martie

Mii de Soldati NATO au Ajuns deja in Romania in Martie

Romania gazduieste in momentul de fata mii de soldati ai NATO, care impreuna cu armata romana se asigura de faptul ca granitele tarii noastre sunt protejate, iar numarul acestora ar urma sa mai creasca in urmatoarea perioada din cauza razboiului din Ucraina, care este foarte aproape de actualele granite ale tarii.

Mai jos puteti vedea ca doar in ultima luna au ajuns 3300 de militari din mai multe tari ale Uniunii Europene, asta fara a mai lua in calcul si tehnica militara, sau avioanele care fac politie aeriana deasupra Romaniei pentru a tine departe orice fel de amenintari care ar putea veni din aer pentru tara noastra.

“De pe 24 februarie trăim într-o nouă realitate pentru securitatea noastră. Invazia Ucrainei de către Rusia a făcut ca NATO să consolideze prezența defensivă în partea de est a Alianței.

În România au ajuns în ultima lună 3.300 de militari din Belgia, Franța, Italia, Polonia, SUA și Țările de Jos.

Solidaritate aliată, adaptare, instrucție în comun, toate aceste lucruri se văd acum cel mai bine în Baza 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu”. După ce treci de poartă intri într-o altă lume. Tehnică, corturi, uniforme de toate felurile, la fiecare colț auzi o altă limbă vorbită, un accent diferit, avioane care decolează.

Pentru o mai bună înțelegere a tehnicii fiecăruia și a procedurilor folosite, ieri în baza aeriană a avut loc un schimb de experiență. Fiecare țară și-a expus tehnica și a prezentat-o celor interesați, reușind totodată să se cunoască mai bine.

Împreună vom fi întotdeauna mai puternici!”