Soldatii Rusi au Ridicat Praf Radioactiv in Aer in Padurea Rosie de la Cernobyl

Soldatii Rusi au Ridicat Praf Radioactiv in Aer in Padurea Rosie de la Cernobyl

Intr-un gest, cel mai probabil sinucigas, mai multi soldati rusi au rudicat praf radioactiv in aer in padurea rosie de langa Cernobyl, cea mai radiactiva zona din apropierea centralei nucleare, dupa ce au traversat-o folosindu-si vehiculele militare, inclusiv tancuri, fara a purta echipament de protectie.

Acel praf radioactiv este extraordinar de periculos pentru oricine il inhaleaza, insa se pare ca pentru soldatii rusi nu a contat prea mult acest lucru, ei reusind sa arate din nou lumii intregi ca Rusia poate pune pe oricine in pericol fara sa existe vreo masura a riscurilor sau a pericolului pentru proprii soldati, si nu numai.

“Soldații ruși care au capturat locul dezastrului nuclear de la Cernobîl și-au condus vehiculele blindate fără protecție împotriva radiațiilor printr-o zonă extrem de toxică numită „Pădurea Roșie”, ridicând nori de praf radioactiv, au declarat lucrătorii de la fața locului.

Cele două surse au spus că soldații din convoi nu au folosit niciun echipament anti-radiații. Al doilea angajat de la Cernobîl a spus că a fost „sinucigaș” pentru soldați, deoarece praful radioactiv pe care l-au inhalat ar putea provoca radiații interne în corpul lor.”