Armata Romana Continua Exercitiile cu Fortele Militare NATO

Armata Romana Continua Exercitiile cu Fortele Militare NATO

Armata Romana continua in aceasta perioada exercitiile impreuna cu fortele NATO pentru a creste nivelul de interoperabilitate si cunoastere reciproca, razboiul din Ucraina aducand noi pericole pentru tarile aliantei, astfel ca exercitiile de acest gen sent esentiale pentru ca armatele diverselor tari sa poata colabora.

Armata Romana a facut in ultima luna multe exercitii impreuna cu trupe NATO, dar si fara ele, unele fiind programare de ceva vreme, dar altele probabil ca au fost necesare pentru a tine soldatii in alerta in aceasta perioada in care amenintarea rusa este foarte aproape de granitele tarii noastre, din pacate.

“Interoperabilitate și cunoaștere reciprocă între “Gheparzii de fier” și aliați

Militari ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană “Gheparzii de fier” s-au instruit, în poligonul Wyreby, alături de aliații americani și polonezi.

În prima parte a activității, militarii români au avut ocazia să cunoască, atât tehnica de apărare antiaeriană și tehnica de infanterie din dotarea armatei națiunii-gazdă, cât și tehnica de artilerie terestră a aliaților americani. De asemenea, “Gheparzii de fier” le-au prezentat militarilor americani și polonezi, prezenți în poligon, tehnica de apărare antiaeriană din dotarea Armatei României.

Activitatea de instruire s-a încheiat cu un exercițiu tactic comun, al cărui scenariu a constat în securizarea spațiului aerian de către artileriștii antiaerieni dobrogeni și polonezi, creând astfel posibilitatea de executare a manevrei trupelor de infanterie.

Obiectivul principal al exercițiului a fost de a menține un nivel ridicat de cooperare și interoperabilitate al aliaților NATO în condiții de instruire cât mai apropiate de realitate.”