Comisia Europeana a Propus 7 Noi Sanctiuni Impotriva Rusiei

Comisia Europeana Propus 7 Noi Sanctiuni Impotriva Rusiei

Comisia Europeana a propus 7 noi sanctiuni impotriva Rusiei dupa invadarea Ucrainei, iar mai jos puteti vedea cum vrea Uniunea Europeana sa afecteze si mai mult economia tarii in urmatoarele luni, sau poate urmatorii ani, in functie de cat va dura razboiul.

Comisia Europeana propune sanctiuni destul de dure impotriva Rusiei, asta dupa ce in luna martie a impus altele care au afectat intr-o anumita masura economia tarii, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in cazul acestora noi.

“Astăzi, am propus al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului. Acesta conține:

  1. o interdicție a importurilor de cărbune din Rusia, în valoare de 4 miliarde EUR pe an, care elimină o altă sursă importantă de venituri pentru Rusia.
  2. interzicerea totală a tranzacțiilor pentru 4 bănci rusești importante, printre care VTB, a 2-a bancă rusă ca mărime.
  3. blocarea accesului navelor rusești sau operate de Rusia la porturile UE și o interdicție impusă operatorilor de transport rutier din Rusia și Belarus.
  4. alte interdicții la export, în valoare de 10 miliarde EUR, în domenii esențiale: semiconductori, utilaje și echipamente de transport avansate
  5. noi interdicții specifice la import, în valoare de 5,5 miliarde EUR.
  6. măsuri specifice, cum ar fi interzicerea participării companiilor ruse la achizițiile publice în UE și excluderea oricărui sprijin financiar acordat entităților publice ruse din partea Uniunii Europene sau a oricărui stat membru.
  7. includerea unor persoane noi pe listele celor sancționate.”