DIGI Romania: Decizia MAJORA cu Impact pentru Milioane de Clienti

DIGI Romania Decizia MAJORA Impact Milioane Clienti

DIGI Romania a luat o decizie extrem de importanta care are impact pentru milioane de clienti din toata Romania, si vorbim despre una care nu eset cunoscuta de chiar atat de multa lume, chiar daca e resimtita indirect. Mai exact, cei de la DIGI Romania au decis acum aproape 2 ani de zile, minus 3 zile, sa preasca investitiile in reteaua 5G din Romania, si iata ca dupa atat de mult timp nu a mai facut nimic in legatura cu ea, desi acum 2 ani 5G-ul era viitorul.

DIGI Romania a anuntat lansarea retelei sale 5G din Romania ca un eveniment extrem de important, iar acest lucru este cat se poate de adevarat, pentru ca ea urma sa le imbunatateasca radical experienta clientilor sai. DIGI Romania a lansat initial reteaua sa 5G cu acoperire in mai multe orase din Romania, asta in anul 2019, promitand ca in urmatorii ani sa extinda acea acoperire in mai multe zone din tara, insa situatia s-a schimbat radical de atunci.

DIGI Romania: Decizia MAJORA cu Impact pentru Milioane de Clienti

DIGI Romania a avut parte de o prima blocare a planurilor dupa ce echipamentele 5G ale celor de la Huawei au inceput sa fie interzise in unele tari din Europa, iar reteaua sa a pornit cu multe dintre ele integrate. A doua mare problema a fost pandemia Coronavirus, cei de la DIGI Romania oprind investitiile la foarte putin timp dupa ce starea de urgenta a fost impusa in Romania, iar 8 aprilei 2020 a fost ultima actualizare a hartilor cu acoperirea pentru aceasta retea.

DIGI Romania nu isi continua planurile de invstitie masiva in reteaua 5G cel mai probabil si pentru ca inca nu a fost organizata licitatia pentru aceste frecvente, cei de la ANCOM fiind de ceva vreme in proces de organizare a ei. Abia dupa ce aceasta licitatie va fi facuta, iar Guvernul Romaniei se va hotara cu privire la interzicerea, sau nu, a echipamentelor 5G ale Huawei, cei de la DIGI Romania ar putea sa isi reia investitiile in aceasta importanta retea 5G.

DIGI Romania ramane totusi un foarte important grup de telecomunicatii in Romania in momentul de fata, chiar si fara o retea 5G, asa ca ramane doar sa vedem ceea ce va mai face in viitor.